"Am fost mai buni decât Franţa", a apreciat selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Low, după înfrângerea campionilor mondiali en titre în faţa "Les Bleus", joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, în semifinalele EURO 2016.

"Au fost multe lucruri care nu s-au petrecut aşa cum am fi dorit, deşi ne-am implicat foarte mult. Am încercat să jucăm într-o manieră ofensivă, dar nu am avut şansa de a marca. Este adevărat că a existat şi acel penalty, care fost punctul de cotitură al meciului. În 2008, 2010 sau 2012 am pierdut în faţa unor echipei mai puternice, însă nu a fost cazul în această seară. Am avut jucători accidentaţi, precum Gomez şi Khedira, Hummels a fost suspendat, iar Boateng a ieşit de pe teren accidentat. Aceste absenţe nu au putut fi compensate. Am fost slăbiţi, pentru că este vorba de patru jucători extrem de importanţi. Echipa mea a făcut maximum şi nu este nimic de regretat", a declarat Low.

Selecţionerul german a comentat şi faza henţului în careu comis de Schweinsteiger, care le-a permis francezilor să deschidă scorul din penalty: "Este dificil de decis. Am văzut că mâna nu era neapărat în apropierea corpului, totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. Este ghinion, însă atunci când sari, nu-ţi poţi controla toate mişcările. Dar nu vreau să acuz pe nimeni".

Joachim Low consideră Franţa este favorită în finala EURO 2016, împotriva Portugaliei, programată duminică. "Cred că Franţa va câştiga împotriva Portugaliei, care nu a convins pe deplin. Franţa a meritat calificarea, este o echipă foarte bună, chiar dacă noi am fost mai buni decât ei", a conchis el.

Franţa s-a impus cu 2-0 în semifinala cu Germania după un joc pragmatic, în cursul căruia a reuşit să fructifice puţinele erori ale apărării germane. Ambele goluri ale întâlnirii au fost marcate de Antoine Griezmann (min. 45+2 - penalty şi 72), golgheterul competiţiei, cu 6 goluri.

Finala EURO 2016, Franţa - Portugalia, va avea loc duminică seara, pe Stade de France din Saint-Denis de la ora 22:00 (ora României). Partida va fi transmisă în rețeaua RCS-RDS pe ProTV și în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro

AGERPRES