Jucătorii galezi au fost primiți ca niște eroi la revenirea acasă după performanța de senzație de la Europeanul din Franța, la care au ajuns până în semifinale.

200 000 de oameni s-au înghesuit pe străzile capitalei Cardiff pentru a-i felicita pe Bale, Ramsey și compania pentru evoluțiile de vis de la Euro 2016.

Prezentă la al doilea turneu final din istorie, după Mondialul din 1958, Țara Galilor a devenit cea mai mică națiune din istoria Europenelor calificată în semifinale. Populația totală a Țării Galilor este de aproximativ trei milioane de oameni.

Starul naționalei lui Chris Coleman, Gareth Bale, s-a declarat impresionat de primirea de care au avut parte galezii din partea fanilor.

"Sunt clipe incredibile, pe care nu le voi uita niciodată. Este foarte special ce se întâmplă. E un sentiment incredibil, nu poate fi o onoare mai mare decât aceea de a purta tricoul roșu al Țării Galilor, iar să împărțim bucuria cu acești fani este uimitor. E reconfortant să vezi ce înseamnă pentru întreaga țară performanța noastră", a declarat emoționat Gareth Bale.

"Suntem mândri că suntem galezi. E fenomenal să vezi o astfel de susținere din partea fanilor. Nu am mai trăit niciodată așa ceva, este ceva special", s-a arătat impresionat și Aaron Ramsey.

Țara Galilor a câștigat grupa B de la Euro 2016, după ce a învins Slovacia și Rusia, și a eliminat Irlanda de Nord și Belgia înaintea eșecului din semifinale, cu Portugalia.

VEZI CUM AU FOST ÎNTÂMPINAȚI GALEZII LA CARDIFF