Naționala Germaniei a pierdut pe Stade de France amicalul cu reprezentativa din Hexagon, dar înfrângerea a trecut neobservtă ținând cont de evenimentele petrecute la Paris, în care și-au pierdut viața peste 130 de persoane și aproape 200 au fost rănite.

Deși în presa internațională s-a scris că Franța ar putea să nu mai găzduiască turneul final programat anul viitor, această informație fiind susținută chiar și de anumiți oficiali francezi, nemții sunt convinși că Euro 2016 nu se va disputa în altă țară.

"Sunt convins că Euro 2016 va avea loc în Franța. Sunt convins că guvernul francez și forțele de ordine vor asigura protecția celor prezenți și turneul se va desfășura fără probleme, în condiții normale. Nu cred are sens să începem acum să vorbim despre o altă gazdă a competiției. Ceea ce s-a petrecut la Paris se putea întâmpla oriunde în Europa" a declarat selecționerul nemților, Joachim Low.

Naționala Germaniei disputa un meci amical în compania Franței, pe Stade de France, în momentul în care au avut loc atacurile teroriste de la Paris. În timpul jocului s-au auzit mai mult explozii în apropierea arenei, iar mai târziu a fost confirmat faptul că atacatorii doreau să pătrundă în stadion, ținta fiind președintele Franței, care era prezent la meci.

Euro 2016, turneu la care a obținut calificarea și naționala României, este programat în perioada 10 iunie - 10 iulie, în Franța. 10 orașe vor găzdui meciurile competiției care va alinia pentru prima dată în istorie 24 de echipe la start.