Internaţionalul portughez Joao Mario a afirmat că "100%" dintre compatrioţii săi cred într-o victorie a Portugaliei în finala EURO 2016, împotriva Franţei, duminică pe Stade de France, în ciuda faptului că Les Bleus sunt cotaţi drept favoriţi la câştigarea trofeului.

"Probabilităţile nu te fac să câştigi meciuri", a asigurat jucătorul lui Sporting Lisabona, chestionat în legătură cu faptul că majoritatea francezilor consideră că Franţa va câştiga finala EURO 2016. "Ei pot crede asta, însă 100% dintre portughezi cred în victoria Portugaliei".

Mijlocaşul în vârstă de 23 ani, titular în semifinala câştigată de Portugalia cu 2-0 în faţa Ţării Galilor, a asigurat că "disputarea unei finale în Franţa, în faţa Franţei", reprezintă ceva "special". "În urmă cu 12 ani, s-a jucat în Portugalia şi a fost o atmosferă incredibilă în toată ţara", a explicat Joao Mario, care avea doar 11 ani când ţara sa a găzduit EURO 2004.

"Sper că de această dată vom fi de partea învingătorilor", a adăuga el, referindu-se la eşecul suferit de Portugalia în finala EURO 2004, spre surpriza generală, în faţa selecţionatei Greciei.

"Credem în forţele noastre, am crezut mereu, iar antrenorul este cel care ne-a transmis această încredere, acest spirit. Există întotdeauna critic, inclusiv în Portugalia, însă credem în noi şi vom încerca să arătăm asta în finală", a adăugat Joao Mario.

Portugalia, al cărei loc de cantonament este la Marcoussis, în regiunea pariziană, va încerca să cucerească duminică primul său mare trofeu internaţional, în faţa selecţionatei Franţei, care are în palmares două titluri de campioană europeană (1984, 2000) şi unul de campioană mondială (1998).