Se ştiu toate cele 24 de echipe calificate la Euro. Am creionat mai jos varianta ideală şi grupa "morţii" pentru România la turneul final.

România a făcut un meci foarte bun în Italia, scor 2-2 şi pare în sfârşit pregătită de un turneu final. Remiza cu squadra azzurra ne-a arătat o naţională mult mai dârză, cu personalitate, astfel că cei care erau siguri că ne vom face de râs în Franţa, la Euro ar putea avea o surpriză.

În paralel cu partida tricolorilor de la Bologna s-au jucat, în direct la Digi Sport, ultimele două meciuri de baraj. Suedia, datorită unui Ibrahimovic în zi de graţie şi Ucraina sunt ultimele două formaţii care şi-au asigurat biletele pentru Euro.

În aceste condiţii, ştim exact cum arată componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi. România este, aşa cum se ştia, în urna a treia.

Iată echipele calificate şi urnele din care vor face parte la tragerea la sorţi

Urna 1: Franţa, Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia;

Urna 2: Italia, Rusia, Elveţia, Austria, Croaţia, Ucraina;

Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria;

Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Ţara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Grupa uşoară pentru România

Portugalia
Elveţia
România
Albania

Grupa grea pentru tricolori

Germania
Italia
România
Turcia

Tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final al Campionatului European din 2016 va avea loc, la 12 decembrie, la Palatul Congreselor din Paris. Turneul final al Campionatului European va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie, în oraşe din Franţa.