Portugalia - Franţa. Acesta este meciul în care trei jucători ai celor două echipe stabilesc un record în Europa. Antoine Griezmann e faţă în faţă cu Cristiano Ronaldo şi Pepe, aceasta fiind prima oară când doi sau mai mulţi jucători se înfruntă în acelaşi an în finala UEFA Champions League şi în ultimul act al Campionatului European.

În finala Ligii Campionilor, cei doi lusitani au avut câştig de cauză. Real Madrid a învins-o la penalty-uri pe Atletico Madrid, meci în care Griezmann a ratat şi un penalty pentru echipa lui Diego Simeone.

Finala de pe Stade de France se confundă şi cu duelul dintre Griezmann şi Ronaldo, cei doi fiind, după cum spun jurnaliştii de la L'Equipe, printre favoriţii la câştigarea "Balonului de Aur".

Dacă va câștiga un al patrulea "Balon de Aur", Cristiano Ronaldo se va apropia la doar un trofeu de marele său rival, Lionel Messi, deținător a cinci Baloane de Aur.

De partea cealaltă, atacantul francez a marcat 22 de goluri în ultimul sezon din La Liga. În Champions League a marcat de șapte ori, inclusiv o ”dublă” contra Barcelonei și un gol în fața lui Bayern, în semifinale, pe Allianz Arena.