Cristiano Ronaldo a jucat doar 25 de minute în finala Euro 2016 cu Franța (1-0), starul lui Real Madrid ieșind accidentat de pe teren, după ce a fost faultat de Payet. Ronaldo a ieșit în lacrimi de pe teren, iar spre finalul meciului s-a comportat ca un veritabil "antrenor", oferindu-le indicații colegilor, care au dat lovitura decisivă în repriza secundă a prelungirilor, prin Eder.

Mai mult, la finalul celor 90 de minute, Ronaldo a stat de vorbă cu colegii lui și i-a încurajat, comportându-se ca un adevărat lider.

Ronaldo s-a agitat teribil pe marginea terenului, i-a cerut arbitrului Mark Clattenburg să oprească meciul cât mai repede în prelungiri, iar la final a fost curpins din nou de niște emoții teribile: tocmai câștigase primul său trofeu important cu echipa națională, după ce în acest an a luat și UEFA Champions League, cu Real Madrid.

Așa cum era de așteptat, Ronaldo a fost primul care a pus pe mâna pe trofeu: l-a sărutat și nu l-a lăsat momente momente bune, oferindu-l apoi colegului său de la Real Madrid, Pepe.

Jucătorul Realului a încheiat Euro cu 3 goluri, la fel ca Morata, Giroud, Payet și Bale.

Cristiano Ronaldo și-a trecut în palmares a șaptea competiție pe care o câștigă: până acum, el a mai cucerit de 3 ori UEFA Champions League, în 3 rânduri Premier League, de 2 ori Campionatul Mondial al Cluburilor, o dată La Liga și tot o dată Cupa Angliei. De asemenea, CR7 a fost și de trei ori "Balonul de Aur".