Semifinala Euro 2016, dintre Franţa şi Germania, a stârnit un interes enorm în Hexagon. Partida de la Marsilia a fost urmărită la TV de 19,2 milioane de oameni, cea mai cea mai mare audienţă înregistrată în Franţa în ultimul deceniu

Meciul de pe Stade Velodrome a fost privit de un număr de persoane comparabil cu populaţia României din 2015, de 19,5 milioane de oameni.

Aproape o treime din cetăţenii Franţei s-au aflat în faţa televizorului la calificarea jucătorilor lui Didier Deschamps în finala Europeanului. 66,7 milioane de oameni e populaţia estimată a Franţei, în acest an.

Postul naţional TF1, care a transmis partida în Franţa, a înregistrat o cotă de audienţă de 68,8% şi a depăşit recordul stabilit de sfertul de finală de duminică, dintre Franţa şi Islanda (scor 5-2), urmărit de 17 179 000 de telespectatori (cotă de audienţă 60%).

Televiziunile din Franţa nu au mai obţinut cifre atât de ridicate de audienţă de la Mondialul din 2006, când meciurile Franţei cu Portugalia şi Italia au fost urmărite de 22,2 milioane, respectiv 22,14 milioane de telespectatori.

Francezii se aşteaptă la un nou record de audienţă la finala Euro 2016, dintre Franţa şi Portugalia, programată duminică, pe Stade de France.