Portugalia - Franţa. Renato Sanches devine în această seară cel mai tânăr jucător care va evolua într-o finală de Campionat European. La 18 ani şi 326 de zile, mijlocaşul lui Bayern Munchen, titular în partida dintre Portugalia şi Franţa, a doborât recordul deţinut de Cristiano Ronaldo.

Coechipierul său a jucat în ultimul act de la Euro 2004 pe când avea 19 ani şi 150 de zile. Atunci, lusitanii au fost învinşi de Grecia, cu 0-1, într-una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

 

Acesta nu este primul record pe care Renato Sanches îl "fură" de la Cristiano: în partida cu Polonia, din sferturile de finală ale competiţiei, acesta a devenit cel mai tânăr marcator din fazele eliminatorii ale turneelor finale europene, la doar 18 ani şi 317 zile.

În 2004, la 19 ani și 146 de zile, Ronaldo devenea cel mai tânăr marcator al fazelor eliminatorii ale Euro. Era pe 30 iunie. Exact 12 ani mai târziu, CR7 a pierdut acest ”titlu onorific” în favoarea mai tânărului său coleg.

Noua senzație a fotbalului portughez a fost de două ori "Omul meciului" la Euro, la partidele cu Croația și Polonia, din "optimi", respectiv "sferturi".