ronaldo-5
Ronaldo rememorează finala Euro 2016: "Francezii au crezut că vor câştiga uşor. Erau prea destinşi, zâmbeau foarte mult"
Katie Ledecky
6 recorduri mondiale la natație în primele 3 zile de la Jocurile Olimpice!
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Țara Galilor - Slovacia 2-1. Un jucător din liga a doua engleză le-a adus victoria galezilor

11.06.2016, 14:02

Ţara Galilor a învins Slovacia cu 2-1 în primul meci al grupei B de la Euro 2016.

bucurie tara galilor
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Duelul debutantelor de la Europene, primul de acest gen din ultimii 20 de ani, după cel dintre Turcia şi Croaţia, din 1996, a început în forţă, cu ratarea incredibilă a lui Marek Hamsik din minutul 3.

Galezii au replicat tăios şi au deschis scorul încă din minutul 10, prin Gareth Bale. Starul lui Real Madrid a transformat cu precizie o lovitură liberă şi a devenit primul britanic care înscrie direct din lovitură liberă la un turneu final de Campionat European. A fost al 20-lea gol marcat pentru naţională de către Bale, în 56 de meciuri.

Gareth Bale marcase primul gol pentru Ţara Galilor, în 2006, tot din lovitură liberă şi tot într-un meci cu Slovacia, pierdut cu 1-5 la Cardiff. În acel moment avea numai 17 ani, două luni şi 22 de zile şi devenea cel mai tânăr marcator din istoria galezilor, record pe care îl deţine şi acum.

Slovacia a egalat în minutul 61 graţie unui mijlocaş în vârstă de numai 21 de ani, Ondrej Duda, care a înscris la chiar prima atingere de balon.


Fotbalistul Legiei Varşoviei fusese introdus cu numai un minut în urmă şi mai marcase doar o dată la naţională, într-un amical cu Cehia.

Golul lui Duda, înscris la numai 52 de secunde după intrarea pe gazon, a fost cea mai rapidă reuşită a unei rezerve la Euro după cea a spaniolului Juan Carlos Valeron, care a marcat după 39 de secunde în meciul contra Rusiei, de la Europeanul din 2004.

Ultimul cuvânt l-au avut tot galezii. Un alt jucător introdus în repriza secundă, Hal Robson-Kanu, a marcat în minutul 81 din pasa lui Ramsey golul primei victorii a Ţării Galilor din istorie la un Campionat European.

Golul fotbalistului din liga secundă engleză, de la Reading, a fost primul oficial pentru Ţara Galilor din 2014 încoace care nu a fost marcat de Gareth Bale sau Aaron Ramsey.

Aflată la prima participare la un turneu final din 1958 încoace, Ţara Galilor a devenit prima naţională din Marea Britanie care câştigă jocul de debut de la Euro.

  


 FINAL: Ţara Galilor a câştigat cu 2-1 duelul debutantelor de la Euro 2016.

Min.90+2: Martin Skrtel a fost avertizat după un clinci cu galezul Davies. A fost al cincilea cartonaş galben primit de slovaci, patru dintre ele venite în ultimul sfert de oră.

INFO: Partida de la Bordeaux va fi prelungită cu patru minute.

Min.90: Ocazie Ţara Galilor! Gareth Bale a mai expediat un şut pe poarta slovacilor.

Min.88: Ultima schimbare Ţara Galilor! Jazz Richards i-a luat locul omului care a pasat decisiv la golul de 2-1 al galezilor, Aaron Ramsey.

Min.86: Ocazie imensă Slovacia! Adam Nemec a ratat de puţin egalarea, după o fază în care mingea a atins şi bara slovacilor.

Min.83: Ultima schimbare Slovacia. Weiss a fost înlocuit de Stoch.

VEZI AICI GOLUL LUI ROBSON-KANU

Min.81: GOL ŢARA GALILOR! O altă rezervă, Robson-Kanu, i-a adus în avantaj pe galezii lui Chris Coleman după o pasă perfectă primită de la Aaron Ramsey.

Min.80: Gareth Bale i-a testat din nou vigilenţa portarului slovac cu un şut de la distanţă.

INFO: Golul lui Ondrej Duda, înscris la numai 52 de secunde după intrarea pe gazon, a fost cel mai rapid gol marcat de o rezervă la Euro după cel al spaniolului Juan Carlos Valeron, care a marcat după 39 de secunde în meciul contra Rusiei, de la turneul final din 2004.

Min.73: Ocazie Ţara Galilor! Aaron Ramsey a reluat cu capul, peste poartă, centrarea excelentă a noului intrat Robson-Kanu.

Min.71: A doua schimbare Ţara Galilor. Jonathan Williams i-a lăsat locul lui Robson-Kanu.

Min.69: Schimbare Ţara Galilor. Ledley i-a luat locul lui Edwards.

Min.65: Ocazie Slovacia! Juraj Kucka a avut şansa de a duce Slovacia în avantaj, însă Danny Ward s-a opus.

VEZI AICI CELE DOUĂ GOLURI MARCATE ÎN MECIUL ŢARA GALILOR - SLOVACIA

Min.61: GOL SLOVACIA! Intrat de numai un minut pe teren, Ondrej Duda a egalat pentru slovaci după o fază creată de Robert Mak. Mijlocaşul de 21 de ani al Legiei Varşoviei a punctat la prima atingere a balonului cu piciorul stâng, la colţul scurt.

Min.60: Schimbări Slovacia. Duda şi Nemec le-au luat locul lui Duris şi Hrosovsky.

Min.57: Ocazie Ţara Galilor! Gareth Bale a fost aproape de 2-0, însă lovitura sa de cap a fost respinsă de portarul Kozacik.

Min.55: Ocazie Slovacia! Robert Mak nu a nimerit spaţiul porţii din 16 metri. Slovacii nu au încă niciun şut pe poarta galezilor.

INFO: Ţara Galilor n-a primit gol în şase din ultimele şapte partide oficiale şi a câştigat ultimele şase jocuri în care Gareth Bale a marcat.

Min.46: S-a reluat partida de la Bordeaux, prima a grupei B de la Euro 2016.

INFO: Slovacia se află la primul European din istorie, însă a participat din plin la performanţele istorice ale fostei Cehoslovacii. Opt din cei 11 titulari ai Cehoslovaciei în finala Euro, câştigată în 1976 după penalty-uri în faţa Republicii Federale Germane, erau născuţi în Slovacia.

PAUZĂ: Ţara Galilor - Slovacia 1-0. Ţara Galilor conduce la pauză după o primă repriză în care Slovacia, calificată la Euro după ce a învins şi campioana continentală, Spania, în preliminarii, a dezamăgit. 

Min.45+1: Ultimul şut pe poartă al primei reprize i-a aparţinut lui Gareth Bale, care nu l-a putut pune însă în pericol pe portarul slovac.

Min.45: Căpitanul Slovaciei, Marek Hamsik, a ratat de puţin o lovitură de cap care i-ar fi putut pune în pericol poarta lui Ward.

INFO: Slovacii nu au expediat încă niciun şut pe poartă cu mai puţin de zece minute înainte de finalul reprizei.

Min.31: Slovacul Hrosovsky a primit primul cartonaş galben al partidei.

INFO: Este primul meci la un turneu final pentru Ţara Galilor din 1958 încoace, când a participat la Mondialul din Suedia. Şi ea debutantă la un European, ca şi Ţara Galilor, Slovacia a mai participat la un turneu final: la Mondialul de acum patru ani, la care a fost eliminată în optimi.

INFO: Şi primul gol marcat de Bale pentru naţionala Ţării Galilor, înscris tot contra Slovaciei, în 2006, a fost marcat tot din lovitură liberă. Golul de astăzi, de la Bordeaux, este al 20-lea pentru fotbalistul în vârstă de 26 de ani la naţională, la a 56-a partidă. Starul lui Real Madrid este şi primul britanic care înscrie direct din lovitură liberă la un turneu final de Campionat European.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Min.10: GOL ŢARA GALILOR! Gareth Bale a deschis scorul pentru Ţara Galilor dintr-o lovitură liberă executată foarte bine de la aproximativ 20 de metri de poarta slovacilor, la care şi goalkeeperul Matus Kozacik are partea sa de vină. 

Min.3: Ratare incredibilă Slovacia! Fază de senzaţie reuşită de starul lui Napoli, Marek Hamsik. Fundaşul galezilor, Ben Davies, s-a opus însă incredibil.

 Min.1: A început partida de la Bordeaux. Lovitura de start a aparţinut slovacilor.


 Este primul duel direct dintre două debutante la un Campionat European din ultimii 20 de ani. Precedenta confruntare de acest gen a fost Turcia - Croaţia, la Euro 1996.

Starul galezilor, Gareth Bale, este şi acum cel mai tânăr marcator din istoria Ţării Galilor graţie unui gol marcat contra Slovaciei. S-a întâmplat pe 7 octombrie 2006, într-o victorie a slovacilor cu 5-1 la Cardiff, în preliminariile Euro 2008. Atacantul lui Real Madrid avea atunci 17 ani, două luni şi 22 de zile.  Galezii s-au revanşat în returul de la Trencin, câştigat cu un categoric 5-2. Au fost singurele dueluri directe dintre galezi şi slovaci.


ECHIPELE DE START:

Ţara Galilor: Ward - Davies, A. Williams, Chester - N. Taylor, Ramsey, Edwards, Allen, Gunter - Bale, J. Williams.

Rezerve: Hennesey, King, Robson-Kanu, O. Williams, G. Williams, Richards, Ledley, Cotterill, Vokes, Collins, Vaughan, Church. 

Selecţioner: Chris Coleman.

Slovacia: Kozacik - Pekarik, Skrtel, Durica, Svento - Kucka, Hrosovsky, Hamsik - Mak, Duris, Weiss.

Rezerve: Mucha, Novota, Gyomber, Gregus, Duda, Sestak, Stoch, Nemec, Skriniar, Hubocan, Salata, Pecovsky.

Selecţioner: Jan Kozak.

Arbitri: Svein Oddvar Moen - Kim Thomas Haglund, Frank Andås (toţi din Norvegia).


De la ora 19:00, Țara Galilor și Slovacia se vor întâlni în al doilea meci al Campionatului European din Franța, ambele reprezentative fiind la debut într-o astfel de competiție.

Cu siguranță, galezii se bazează mai ales pe Gareth Bale, de departe cel mai valoros jucător al echipei. "Suntem foarte încântați că am ajuns aici și așteptăm cu nerăbdare meciul cu Slovacia. Vrem ca suporterii noștri să fie mândri de noi", a spus Chris Coleman, selecționerul Țării Galilor.

De cealaltă parte, slovacii au un singur semn de întrebare în privința formulei de start. Jan Kozak nu știe dacă îl va putea folosi pe Tomas Hubocan, fundașul de 30 de ani al lui Dinamo Moscova.

"Anglia este favorită să câștige grupa noastră, deoarece au echipa cea mai bună și știu cel mai bine să facă față presiunii. Celelalte trei echipe din grupă au însă șanse egale, în opinia mea. Adversara noastră nu stă doar în Bale! Fotbalul este un joc de echipă, iar Țara Galilor are și alți jucători de top", a subliniat selecționerul Slovaciei.

Etichete: campionatul european , tara galilor , slovacia meci


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Situație neverosimilă la EURO: o echipă națională s-a calificat fără șut pe poartă!
profimedia-0822211084
Video Polonia - Estonia 5-1 și Țara Galilor - Finlanda 4-1, în semifinalele din barajul pentru EURO 2024. Rezultatele complete
Polska - Estonia
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
”Baby boom” în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016
FANI ISLANDEZI

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro