picture width 1000 -57839b4f95f9cfa74927a626
Show-ul lui Ronaldo, criticat de Mourinho: “S-a pierdut emoţional, nu a contribuit cu nimic”
lippi belgia
Lippi, posibilul înlocuitor al lui Wilmots. Italianul a fost propus federaţiei belgiene
Jucătorii lui Dinamo în fața galeriei
Cinci echipe amenințate cu retrogradarea, între care Dinamo e în situație gravă. Programul ultimelor 3 etape
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Turcia - Croația 0-1. Modric a decis victoria croaţilor cu o execuţie de excepţie

12.06.2016, 14:27

Croaţia a debutat în forţă la Euro 2016. A învins cu 1-0 Turcia graţie unui voleu de senzaţie al mijlocaşului lui Real Madrid, Luka Modric, din minutul 41 al partidei de pe Parc des Princes din Paris, arena care va găzdui miercuri şi meciul României cu Elveţia, din grupa A.

gol modric turcia - croatia
Modric visează la un titlu mondial cu Croaţia
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Croaţii îşi menţin astfel invincibilitatea în faţa turcilor, în faţa cărora au trei victorii şi patru egaluri în cele şapte dueluri directe. Naţionala din Ţara Semilunei a triumfat însă după cel mai important joc contra croaţilor, din sferturile Euro 2008, decis după loviturile de departajare.

Modric, care a sărbătorit golul alături de un fan pătruns până la marginea terenului, este un veritabil talisman pentru Croaţia, invincibilă atunci când mijlocaşul lui Real Madrid a marcat. Croaţii s-au impus de zece ori şi au remizat o dată cu Luka Modric marcator. Fotbalistul lui Real Madrid a fost declarat de către UEFA cel mai bun om al partidei.

Naţionala lui Ante Cacic, cel care i-a luat locul lui Nico Kovac în finalul preliminariilor, a mai avut trei bare în partida care a deschis grupa D de la Euro 2016. Srna, Perisic şi Brozovic au luat la ţintă barele porţii lui Volkan Babacan. Ivan Perisic a ratat şi într-o situaţie de unu la unu cu goalkeeperul turc, în minutul 83, în timp ce turcii au pus rar în pericol poarta lui Subasic.


Turcii nu au putut evita primul eşec din ultimele nouă partide oficiale şi au pierdut pentru a patra oară în meciul de deschidere de la Campionatul European.

Recordmanul selecţiilor naţionalei Croaţiei, Dario Srna, a jucat astăzi al 131-lea meci pentru reprezentativa ţării sale. 

În a doua etapă din grupa D, Croaţia va înfrunta vineri Cehia, iar Spania va întâlni în aceeaşi zi Turcia. Până atunci, grupa D continuă mâine, cu duelul dintre Spania şi Cehia, de la Toulouse.


FINAL: Croaţia a învins cu 1-0 Turcia graţie execuţiei de senzaţie a lui Luka Modric şi a câştigat primele trei puncte din grupa D a Euro 2016.

Min.90+3: Ultima înlocuire a Croaţiei. Marko Pjaca i-a luat locul lui Mario Mandzukic.

Min.90+1: Volkan Şen a primit al treilea cartonaş galben al turcilor.

Min.90: Partida va fi prelungită cu patru minute.

Min.89: A doua schimbare Croaţia. Ivan Rakitic i-a lăsat locul lui Gordon Schildenfeld.

INFO: Opt din cei zece jucători de câmp din primul 11 al Croaţiei au expediat minimum un şut pe poartă în acest meci.

Min.87: Schimbare Croaţia. Ivan Perisic a fost înlocuit de fotbalistul lui Hoffenheim, Andrej Kramaric.

Min.83: Ocazie Croaţia. Croaţii au trecut din nou pe lângă golul al doilea, însă Ivan Perisic, servit perfect de Ivan Rakitic, a fost blocat de Volkan Babacan.

Min.81: Lovitura liberă, executată de Caner Erkin, a fost reţinută fără probleme de Subasic.

Min.80: Cartonaş galben primit de Ivan Strinic pentru un fault comis în colţul careului de 16 metri asupra lui Volkan Şen.

Min.79: Încă o ocazie Croaţia. Lovitura de cap a lui Brozovic a fost respinsă de Volkan Babacan, însă mingea a atins şi bara turcilor, pentru a treia oară în acest meci.

Min.72: Ocazie imensă Croaţia! Croaţii au nimerit a doua oară bara după lovitura de cap a lui Ivan Perisic din careul mic, după centrarea excelentă a lui Mario Mandzukic.

Min. 69: Ultima schimbare Turcia. Noul fotbalist al Borussiei Dortmund, Emre Mor, l-a înlocuit pe Cenk Tosun.

INFO: Turcia a ajuns în semifinalele Euro 2008, cel mai important rezultat la Europene, la șase ani după ce s-a clasat pe locul 3 la Mondialul din 2002, din Japonia și Coreea de Sud.

INFO: Cea mai mare performanță a Croației la un turneu final a fost "bronzul" de la Mondialul din 1998, când a eliminat și România în optimile de finală. 

Min.67: Brozovic a ratat de puţin intercepţia la centrarea lui Ivan Perisic.

Min.65. Schimbare Turcia. Arda Turan i-a lăsat locul lui Burak Yilmaz.

Min.61: Şutul cu stângul al lui Marcelo Brozovic a ocolit de puţin poarta lui Volkan.

INFO: Croația a fost învinsă doar o dată în preliminariile Euro 2016. Ultimele două victorii din campania de calificare au fost reușite cu actualul selecționer, Ante Cacic, care i-a luat locul lui Nico Kovac în septembrie 2015.

INFO: Turcia n-a pierdut niciuna din ultimele opt partide oficiale de dinaintea Euro, iar în ultimele trei n-a primit niciun gol. Oamenii lui Fatih Terim s-au calificat din postura de cel mai bun loc 3 din preliminarii. Turcii au fost învinşi însă în toate cele trei meciuri de deschidere pe care le-au jucat până acum la turneele finale de Euro.

Min.54: Ocazie Croaţia! Veteranul Srna a mai ratat o şansă importantă de a dubla avantajul croaţilor, după o centrare a lui Ivan Perisic deviată de Volkan Babacan.

Min.52: Ocazie imensă Croaţia! Dario Srna a executat excelent o lovitură liberă, însă a nimerit bara porţii turcilor

Min.48: Hakan Balta a primit primul cartonaş galben al reprizei a doua.

INFO: O petardă, venită din sectorul fanilor croaţi, a explodat în spatele unui steward. 

Min.46: Prima schimbare în echipa Turciei. Volkan Şen i-a luat locul lui Oguzhan Ozyakup.

Min.46: A început repriza secundă a partidei de pe Parc des Princes.

INFO: Modric este primul croat care marchează la două turnee finale de Campionat European. Croaţia n-a pierdut niciodată atunci când a înscris mijlocaşul lui Real Madrid: a câştigat de nouă ori şi a remizat o dată.

VEZI AICI GOLUL MARCAT DE MODRIC

Pauză la Paris. Croaţia conduce cu 1-0 Turcia, după 45 de minute, pe Parc des Princes, în primul meci al grupei D de la Euro 2016

Min.45: Hakan Balta a reluat pe lângă poartă, cu capul, după o centrare din corner a lui Caner Erkin. De la margine s-au arătat două minute de prelungire.

Min.41: GOL CROAŢIA! Mijocaşul lui Real Madrid, Luka Modric, a deschis scorul pe Parc des Princes cu un voleu de senzaţie, de la 25 de metri, care l-a lăsat fără replică pe Volkan Babacan. Un fan al Croaţiei a pătruns până la marginea terenului şi a sărbătorit golul alături de Modric.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Min.39: Mario Mandzukic a reluat din întoarcere, însă nu l-a pus în dificultate pe portarul Turciei.

Min.31: Cenk Tosun a primit primul cartonaş galben al partidei de la Paris.

Min.29: Prima ocazie a Turciei! Mijlocaşul de numai 21 de ani al lui Fenerbahce, Ozan Tufan, a reluat cu capul, însă Danijel Subasic a fost la post.

Min.28: Încă o şansă de gol pentru croaţi. Voleul lui Milan Badelj nu l-a putut învinge pe Volkan Babacan.

Min.22: Marcelo Brozovic a reluat mult peste poartă centrarea coechipierului său de la Inter, Ivan Perisic.

INFO: Croaţia a ratat o singură dată calificarea la Euro de la obţinerea independenţei şi participă la al patrulea turneu final consecutiv. Croaţii au fost eliminaţi de două ori în sferturi şi în două rânduri din faza grupelor.

INFO: Turcia a trecut de faza grupelor la ultimele două participări la Euro. A ajuns în sferturi la Europeanul din 2000 şi în semifinale la cel din 2008. A ratat însă calificarea la turneele finale din 2004 şi 2012.

INFO: Dario Srna joacă astăzi meciul cu numărul 131 în tricoul Croaţiei. Fundaşul lui Şahtior Doneţk este recordmanul de selecţii al naţionalei croate. Srna a fost în teren în patru din cele şase dueluri contra turcilor.

Min.2: Ocazie Croaţia! Mijlocaşul Barcelonei, Ivan Rakitic, a deviat puţin pe lângă poarta lui Volkan

Min.1: A început partida de pe Parc des Princes din Paris. Lovitura de start a aparţinut turcilor.

ECHIPELE DE START:

Turcia (4-3-3): Volkan Babacan - Caner Erkin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gokhan Gonul - Oguzhan Ozyakup, Selcuk Inan, Ozan Tufan - Arda Turan, Cenk Tosun, Hakan Calhanoglu.

Rezerve Onur Kivrak, Harun Tekin, Semih Kaya, Ahmet Calik, Nuri Șahin, Olcay Șahan, Ismail Koybași, Burak Yilmaz, Yunus Malli, Volkan Șen, Emre Mor, Șener Ozbayrakli.

Antrenor: Fatih Terim.

Croația (4-2-3-1): Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Modric, Badelj - Brozovic, Rakitic, Perisic - Mandzukic.

Rezerve: Lovre Kalinic, Vargic, Vrsaljko, Jedvaj, Kovacic, Kramaric, Schildenfeld, Rog, Nicola Kalinic, Coric, Pjaca.

Antrenor: Ante Cacic.

Croația e neînvinsă în cele şase dueluri directe cu Turcia, patru dintre ele oficiale. În confruntările oficiale, croaţii au învins de două ori, iar două partide s-au încheiat la egalitate. Turcii au înscris doar o dată împotriva croaţilor şi au primit cinci goluri.

Naţionala turcă a eliminat Croaţia, după lovituri de departajare, în cel mai important duel, din sferturile Euro 2008. Croaţii s-au revanşat în "dubla" din barajul de calificare la Euro 2012, câştigată cu 3-0 la "general". 

La primul duel direct oficial, din 1996, Croația și Turcia erau debutante la un Campionat European. Tot cu "Împăratul" Fatih Terim pe bancă, turcii au fost învinși, scor 0-1, din cauza unui gol primit în minutul 86 de la Vlaovic.

  


Primul meci al zilei de la Euro 2016 începe la ora 16:00 și aduce față în față reprezentativele Turciei și Croației, formații repartizate la tragerea la sorți în grupa D, acolo de unde mai fac parte Spania și Cehia. Disputa va avea loc la Paris, pe Parc des Princes.

Turcii au pierdut toate cele 3 meciuri de debut pe care le-au disputat la Campionatul European și nu au învins niciodată Croația în 90 de minute. Reprezentativa Semilunei are totuși un succes, obținut la Euro 2008, atunci când a trecut de Croația la loviturile de departajare, în sferturile de finală ale competiției. Turcia a înscris 8 goluri în ultimele 4 meciuri disputate la Euro și este neînvinsă din octombrie 2014, atunci când pierdea acasă, 1-2, cu Cehia.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de şase ori, Croația bifând două victorii. Pe lângă duelul de la Euro 2008, reprezentativele Turciei și Croației s-au mai întâlnit o singură dată la un turneu major. La Euro 1996, croații s-au impus cu 1-0 grație golului marcat de Goran Vlaovic. De altfel, croații au pierdut un singur meci din ultimele 6 jucate la Euro, în faza grupelor.

Etichete: euro 2016 , turcia croatia , grupa d euro2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin

Regimul lui Putin se vrea un fel de spărgător de gheață care rupe în bucăți ordinea mondială...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
Recomandările redacției
Jucătorii lui Dinamo în fața galeriei
Cinci echipe amenințate cu retrogradarea, între care Dinamo e în situație gravă. Programul ultimelor 3 etape

Surprinzător! La 37 de ani, Olivier Giroud a semnat și pleacă de la Milan
profimedia-0867029595
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
profimedia-0362355440
Revenire la FCSB! Anunțul făcut de Elias Charalambous
Ovidiu Popescu, Octavian Popescu, Darius Olaru,Florinel Coman și Risto Radunovic / Foto: Sport Pictures
Citește și
”Baby boom” în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016
FANI ISLANDEZI
Ronaldo rememorează finala Euro 2016: "Francezii au crezut că vor câştiga uşor. Erau prea destinşi, zâmbeau foarte mult"
ronaldo-5
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Este lege pentru cei care care nu stau la adresa din buletin. Decizia este deja obligatorie
Este lege pentru cei care care nu stau la adresa din buletin. Decizia este deja obligatorie
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
6 recorduri mondiale la natație în primele 3 zile de la Jocurile Olimpice!
Katie Ledecky

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool