UEFA le va interzice jucătorilor și altor oficiali utilizarea rețelelor sociale online pe durata Euro 2016. Decizia a fost comunicată selecționerilor care au participat cu câteva zile în urmă la o reuniune specială la Paris. Jucătorilor le e interzis să posteze imagini video de pe stadioanele unde au loc meciurile turneului final.

Mai mult, fotbaliștii au fost avertizați că nu vor avea dreptul să iasă prin zona mixtă a stadioanelor după meciuri decât în echipamentele oficiale ale federațiilor naționale, fără alte înscrisuri.

Cât privește rețelele de socializare, UEFA vrea să blocheze accesul fotbaliștilor la acestea pe stadioane, pentru a preveni astfel postările care să conțină imagini din timpul competiției. Ba, mai mult, forul continental intenționează să urmărească și alte postări, pentru a preveni controverse care pot apărea din cauza comentariilor neadecvate ale vreunui fotbalist.

În urmă cu 6 ani, FIFA a luat aceeași decizie înainte de Mondialul din Africa de Sud, când jucpătorii n-au avut voie să utilizeze rețelele de socializare pentru a posta imagini sau comentarii despre competiție.