VIDEO Irlanda - Bosnia. Luni seară, irlandezii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri împotriva Bosniei, în returul barajului pentru accederea la Campionatul European din 2016.

VIDEO Bosnia - Irlanda 1-1. După egalul din tur, "verzii" au luat prima șansă la calificare, prin acest gol, dar bosniacii au contestat corectitudinea acordării penalty-ului din minutul 23. "Centralul" olandez Bjorn Kuipers a fluierat pentru un henț, aceeași infracțiune care nu a fost văzută în 2009 de arbitrii barajului dintre Irlanda și Franța, pentru accederea la Cupa Mondială din 2010. Atunci, Franța a înscris golul calificării la turneul final din Africa de Sud, prin fundașul Gallas, însă Thierry Henry a comis un henț clar înainte ca jucătorul lui Arsenal să îl învingă pe portarul Shay Given (VIDEO AICI).

După meci, presa irlandeză l-a calificat drept "trişor" pe Henry, considerând că naţionala Irlandei a fost "furată" în meciul cu Franţa. Chiar dacă atacantul și-a recunoscut greșeala și a spus că cea mai bună soluție ar fi fost ca meciul să se rejoace, FIFA a lăsat lucrurile exact așa, iar ulterior, după mai mult de 4 ani, le-a plătit 5 milioane de euro irlandezilor, ca despăgubiri pentru eroarea care i-a costat calificarea.

VIDEO Faza penalty-ului acordat pentru Irlanda

 

A fost corect acordat penalty-ul pentru Irlanda?

  • Da
  • Nu