Zlatan Ibrahimovic a trebuit să aştepte până la 34 de ani pentru a reuşi un gol şi o victorie împotriva marii rivale a Suediei, Danemarca.

Starul lui Paris St. Germain a înscris al doilea gol al naţionalei Suediei în victoria cu 2-1 de pe teren propriu cu Danemarca, din turul barajului de calificarea la Euro 2016.

După ce a ratat două ocazii în prima repriză a partidei de la Solna, Ibra a punctat la scurt timp de la reluare, transformând impecabil o lovitură de la 11 metri acordată după un fault asupra lui Emil Frosberg, cel care reuşise să deschidă scorul.

VIDEO: Golul din penalty al lui Ibrahimovic

A fost al şaptelea duel direct cu Danemarca din cariera lui Ibrahimovic. În precedentele şase, suedezii au obţinut doar două remize, ultima în 2007, în preliminariile Euro 2008.

În total, a fost al 104-lea meci direct între Suedia şi Danemarca şi a 46-a victorie pentru Suedia. Danezii s-au impus de 40 de ori, iar alte 18 partide s-au încheiat la egalitate.

Meciul retur, Danemarca - Suedia, se joacă marți, 17 noiembrie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.