Mathieu Valbuena a dat uitării scanadalul în urma căruia Karim Benzema s-a ales cu o suspendare pe termen nedeterminat din echipa națională a Franței și spune că ar juca fără probleme împreună cu acesta la prima reprezentativă.

Întrebat dacă ar juca din nou alături de Karim Benzema în echipa națională, după scandalul care i-a pus în tabere opuse, Mathieu Valbuena a răspuns: "Vom vedea cum evoluează lucrurile, dar da, nu ar fi o problemă pentru mine. Orice este posibil. Nu e ca și cum ar fi fost vorba de crimă".

"Campionatul European a fost obiectivul nostru în ultimii doi ani. Ne-am pregătit pentru el și nu-mi pot imagina nici măcar pentru o secundă că nu aș face parte", a declarat Mathieu Valbuena, potrivit francezilor de la TF1.

Selecționerul Franței nu l-a inclus pe Valbuena în lotul pentru meciurile cu Germania și Anglia, pentru a-l proteja în urma scandalului.

"A fost greu să accept. În acel moment, eram nervos fiindcă eram victima în acel scandal și simțeam că sunt pedepsit dublu. Uitându-mă înapoi, acum înțeleg decizia antrenorului. 2015 a rămas în spate acum și e timpul să mergem înainte", a mai spus mijlocașul lui Lyon.

Franța, gazda Campionatului European din 2016 va juca în deschiderea turneului final cu România, pe 10 iunie.