VIDEO Portugalia - Franța 0-0 (1-0 d.p.). Lusitanii nu numai că au câștigat, duminică seară, pe ”Stade de France”, primul lor titlu din istorie, dar au mai bifat și un record ce foarte greu va putea fi egalat la următoarele competiții.

În lipsa lui Cristiano Ronaldo, accidentat în urma unui duel cu Payet, schimbat în minutul 25 cu Quaresma, portughezii au strâns rândurile și au scos în față alți fotbaliști care au intrat în istorie. Este vorba despre portarul Rui Patricio, cu trei intervenții salvatoare, dar și despre Eder, cel care a marcat golul victoriei în a doua repriză din extra-time, primul său la națională într-un meci oficial.

De asemenea, Pepe a fost desemnat jucătorul finalei de către UEFA, dar portughezii se mai pot mândri cu un aspect după finalul Campionatului European din Franța. Astfel, reprezentativa coordonată de către Fernando Santos a dat cel mai tânăr și cel mai bătrân jucători care au câștigat în același timp un turneu final.

Este vorba despre Renato Sanches, care la 18 ani și 327 de zile a devenit cel mai tânăr câștigător de Euro, în timp ce Ricardo Carvalho (38 de ani și 53 de zile), rezervă neutilizată contra Franței a devenit ”cel mai bătrân” fotbalist care își trece în palmares un titlu continental.