• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Denis Alibec la Steaua este în pericol, ţinând cont că internaţionalul român a acuzat noi dureri la genunchiul la care s-a accidentat în meciul cu Albania, de la Euro 2016.

Atacantul de 25 de ani va rata meciul cu Viktoria Plzen, din runda a patra din Europa League: Denis nu s-a antrenat deloc miercuri, el asistând de pe margine la antrenamentul condus de Marius Şumudică.

Antrenorul giurgiuvenilor a insistat într-o conferinţă de presă că nu a fost influenţat în decizia de a nu-l folosi pe Alibec nici de patronul Ioan Niculae, dar nici de Gigi Becali. Asta chiar dacă, în cazul în care Alibec nu va fi apt 100% la iarnă, transferul lui la Steaua va pica, iar Astra va trebui să înapoieze cele 2,04 milioane de euro primite de la bucureşteni.

 

"Prima şi cea mai importantă problemă este absenţa lui Denis, care nu va putea juca mâine, având o leziune la genunchiul drept, după jocul cu Dinamo. Eu sunt antrenor. nu pot să vă spun dacă se va transfera (Alibec), nu se va transfera. Eu sunt antrenor, sunt plătit să-l pregătesc pe Denis Alibec în momentul în care este valid. Mai departe nu este problema mea, eu nu mă ocup de comisioane. Mâine Alibec nu este 100 % sa înceapă jocul şi nefiind 100%, nu-l voi folosi.

Ţi s-a cerut de către patron să nu-l forţezi sub nicio formă pentru a nu rata transferul la Steaua?

Niciodată nu aş face lucrul asta. Eu nu sunt antrenor secund. Nu o să fac niciodată în viaţa mea aşa ceva, indiferent ce mi se va spune. Eu nu-mi doresc decât ca această carieră a mea de antrenor să fie în ascensiune şi asta nu mi-o dau decât rezultatele. Clubul meu trebuie să câştige. Nimeni nu o să vină să-mi spună mie niciodată să nu-l folosesc pe X.

Jucătorul cui este Denis Alibec în momentul de faţă? Este jucătorul Astrei, e clar. Până în ultima zi când este la Astra, eu îl voi folosi pe Denis Alibec şi sunt convins că va da 100%", a spus Şumudică, într-o conferinţă de presă.

Pentru a fi la la curent cu cele mai noi știri din sport, intră AICI pe pagina de facebook Digi Sport

VIDEO CU ANTRENAMENTUL ASTREI

Astra - Viktoria Plzen e joi, de la ora 20:00, pe Arena Naţională. Partida va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

25 de ani are Alibec

2,04 milioane de euro plăteşte Steaua pentru transferul lui Alibec

2,5 milioane de euro e cota de piaţă a lui Alibec, conform transfermarkt.de