• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

La 11 ani distanţă de la dubla din Cupa UEFA, Steaua şi Villarreal sunt din nou faţă în faţă în Europa. Prima înfruntare dintre cele două formaţii a avut o istorie aparte, care a rămas în memoria fanilor din România, independent de simpatiile acestora. Chiar înainte de startul acelei partide, o ninsoare ca-n poveşti a determinat amânarea meciului pentru 6 zile. Foştii jucători ai Stelei şi-au amintit de acea seară puţin obişnuită, în care 28.000 de suflete umpluseră până la refuz Ghencea.

Cu mai bine de un deceniu în urmă, Steaua şi Villarreal se întâlneau pentru prima oară în Cupa UEFA într-o dublă cu o poveste specială. Cu puţin timp înainte de meciul tur din Ghencea, terenul a fost acoperit de zăpadă, iar suprafaţa de joc a devenit impracticabilă. Oficialii UEFA au anulat partida, care s-a disputat şase zile mai târziu şi s-a terminat la egalitate, 0-0. În tribune, însă, fanii Stelei au rezistat cu eroism, sperând până în ultima clipă că vor asista la meci. Acum, lucrurile s-au schimbat dramatic pentru roş-albaştri, organizatorii aşteptându-se la o prezenţă de 15-20.000 de spectatori.

"Mi-aduc aminte cu plăcere de acea dublă, însă rezultatul nu ne-a fost favorabil pentru că era o echipă destul de bună la acel moment, printre primele în Spania. Eu cred că noi ne-am ridicat la nivelul acelor partide şi am cnvingerea şi acum că, dacă vremea ne-ar fi ajutat puţin şi am fi jucat partida tur atunci când a nins, cu puţină şansă reuşeam să învingem. Lumea pe care am văzut-o în tribună atunci m-a impresionat: oamenii dansau dezbrăcaţi, iar afară ningea. Mulţi aveau pancarte cu oraşele din care veniseră. Fanii te obligau să dai mai mult de 100%", a rememorat Ghionea, fost căpitan al Stelei, acea seară de poveste.

Digi Sport a stat de vorbă pe marginea subiectului şi cu Petre Marin, un alt fotbalist emblematic pentru ceea ce a însemnat Steaua în deceniul trecut.

"Derulând filmul înapoi, să stii că sunt amintiri plăcute, frumoase, chiar dacă n-am iesit bine din acea dublă cu Villarreal. Dar un lucru pozitiv a fost ce s-a întâmplat în tribune: te simţi aşa împlinit când ai în spate mii de suporteri. Îmi amintesc şi acum, se anunţase de aproape o oră ca meciul nu se va mai desfăşura, că se amână pentru o dată ulterioară şi ei nu doreau să părăsească stadionul", a spus fostul fundaş stânga.

Steaua zapada Villarreal

Într-un final, soarta dublei manşe a fost tranşată pe El Madrigal. După 0-0 la Bucureşti, spaniolii îi eliminau pe stelişti după o victorie cu 2-0 în manşa retur.

Steaua - Villarreal se joacă joi, 29 septembrie, de la ora 20:00. Partida poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe digisport.ro.