• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Aproximativ 8 milioane de euro au intrat în conturile Astrei în ultimele luni, astfel că board-ul din Giurgiu este gata să investească din nou în transferuri. Condiţia e ca echipa să prindă play-off-ul.

Astra a reuşit o victorie senzaţională aseară pe terenul Austriei Viena, scor 2-1, şi poate merge în primăvara europeană chiar şi cu o înfrângere în ultima etapă, cu AS Roma. Un succes mare, care pare să îl fi determinat pe patronul giurgiuvenilor să investească din nou, mai ales că în ultimele luni a reuşit să obţină sume uriaşe. Totuşi, pentru ca Şumudică să dispună din nou de fotbalişti de excepţie, este nevoie ca echipa să prindă play-off-ul, altfel investiţiile nu se justifică.

"Să ajungem noi iar în play-off şi o să vedeţi ce o să se întâmple! O să se convingă şi Steaua că Astra e bună şi fără Alibec!", a spus Şumudică de curând, convins că echipa sa poate să surprindă din nou. În acest moment, campioana e abia pe locul 9, dar ecartul faţă de poziţia 6, ultima care duce în play-off, e de doar 3 puncte, cu 10 etape rămase de jucat din sezonul regulat.

Peste 8 milioane în câteva luni

Cu cheltuieli minime (campania de transferuri din vară a costat 10.000 de euro), Astra a reuşit în ultima jumătate de an un business fantastic, în total în conturi intrând 8 milioane de euro.

Deşi au fost neplătiţi luni întregi, campionii sunt acum cu banii la zi, iar conducerea are un plan bine conturat pentru a îi substitui pe Alibec şi Budescu (împrumutul acestuia expiră şi, deşi conducerea va încerca să îl păstreze, se pare că Dalian Yifang îl vrea înapoi).

În conturile Astrei au intrat în vară 1.635.000 de euro, conform primei tranşe din banii pentru drepturile TV cuvenite locului 1 la finalul sezonului 2015-2016, dar acel episod a fost doar începutul. Ulterior, giurgiuvenii au primit 3 milioane de euro din transferurile lui Boldrin, De Amorim şi Alibec la Steaua, iar suma a fost rotunjită serios de banii primiţi de la UEFA.

Doar pentru calificarea în grupe, Astra a avut garantată suma de 2,4 milioane de euro, care s-a adăugat la cei 400.000 de euro pentru disputarea play-off-ului. În plus, rezultatele din grupă (2 victorii şi un egal) au mai adus 840.000 (360.000 de euro valorează victoria în UEL, în timp ce remiza e recompensată cu 120.000 de euro). Dacă ar încheia grupa pe primul loc, Astra ar mai fi recompensată cu un milion de euro.