• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Everton, formaţia care în vară a cheltuit în vară 158 de milioane de euro pe achiziţii, este într-o situţie fără ieşire. Pe poziţie retrogradantă în Premier League, "caramelele" au fost umilite şi în Europa League, de Lyon. Cu un singur punct după patru runde, Rooney&Co sunt una dintre cele trei echipe fără şanse de calificare.

Nimeni nu anticipa că plecarea lui Lukaku de pe Goodison Park va aduce formaţia într-o criză fără precedent în istoria recentă. Dimpotrivă, lui Ronald Koeman i s-a asigurat un buget fără precedent, olandezul cheltuind aproape 160 de milioane de euro pe transferuri.

Rezultatele au întârziat să apară, iar tehnicianul a fost primul sacrificat. Cu interimarul David Unsworth pe bancă, Everton a pierdut aseară, 0-3 la Lyon, şi a rămas la borna 1 punct în clasament.

Alături de Maccabi Tel Aviv şi Vardar Skopje, Everton e singura formaţie care nu păstrează şanse de calificare în turul următor. Totuşi, competiţia europeană a fost sacrificată cu bună ştiinţă, sperându-se că jucătorii de bază vor fi proaspeţi în Anglia.

Şefii de pe Goodison Park au încercat să îl aducă să repare situaţia pe Sean Dyche, antrenor care a făcut adevărate minuni la Burnley, însă acest lucru nu a fost posibil. În acest moment, conducerea îşi canalizează energiile pe aducerea lui "Big" Sam Allardyce, cunoscut pentru modul în care salvează miraculos echipe.

Fostul selecţioner al Angliei trebuie să îl facă în primul rând pe Gyfli Sigurdusson să joace, pentru că mijlocaşul a fost până în prezent doar o umbră a fotbalistului din sezoanele trecute. El a fost recordmanul campaniei de transferuri, "caramelele" plătind în schimbul lui 50 de milioane de euro.

Fanii "caramelelor" speră ca din iarnă, când pe teren vor reveni şi Bolasie, şi Coleman, fotbaliştii esenţiali, accidentaţi din stagiunea trecută, formaţia să aibă o altă faţă şi să scape fără emoţii de retrogradare.

Top transferuri făcute de Everton în vară:

- Gylfi Sigurdsson (de la Swansea) - 50 de milioane de euro

- Michael Keane (de la Burnley) - 25,5 milioane de euro

- Jordan Pickford (de la Sunderland) - 28,5 milioane de euro

- Davy Klassen (de la Ajax) - 27 de milioane de euro