• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a pierdut pe teren propriu cu Lugano, scor 1-2, şi a ratat şansa de a încheia pe primul loc Grupa G din Europa League. Cu atât mai mult a suprins decizia lui Nicolae Dică de a începe meciul cu mai multe rezerve.

Patronul Gigi Becali a precizat că a fost vorba despre un risc asumat, iar strategia de a folosi jucători care au evoluat mai puţin a fost stabilită încă din momentul obţinerii calificării în 16-imile de finală.

"De Amorim şi Golofca nu fac parte din lotul ăsta. Puteam să zic 'băi, Dică, nu vreau să joci cu ei, că avem nevoie de primul loc'. Dar aşa am stabilit cu băiatul, de când ne-am calificat. Dacă jucau Pintilii în centru şi Coman în bandă, era altceva. Golofca a alergat de nebun, De Amorim a fost mână moartă.

Cum să mai sper la De Amorim şi Golofca, i-am tot încercat? Bine, la Golofca e posibil să fie chestie de concentrare, că el nerv are. Dar în De Amorim nu mai am încredere deloc, nu mai are bărbăţie", a spus Becali, la Digi Sport Special.

Pe lângă cei doi jucători care nu au prins pe teren repriza a doua, finanţatorul vicecampioanei a fost nemulţumit de poziţia pe care a fost folosit Dragoş Nedelcu şi a criticat prestaţia liniei de mijloc.

"Eu nu mai înţeleg nimic: Nedelcu ori e mijlocaş, ori e fundaş central? El s-a obişnuit ca la Hagi, să fie libero. Noi ţinem trei pe spate, ca să nu avem soluţii de pase. Nici nu vreau să mai vorbesc. Mijlocul a fost praf şi am avut 4-5 fotbalişti care nu au jucat nimic", a precizat Becali.