• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Steaua își joacă joi, în Elveția, ultima șansă pentru a rămâne în calcule pentru calificarea în primăvara europeană. Roș-albaștrii au nevoie de victorie pe terenul lui FC Zurich, iar finanțatorul Gigi Becali a dezvăluit ehipa gândită de Laurențiu Reghecampf, cu o nouă improvizație: William de Amorim va fi folosit ca vârf împins.

Golul lui Bojan Golubovic de pe Arena Națională, din urmă cu două săptămâni, nu i-a câștigat un loc de titular incontestabil. Joi, bosniacul va trece pe banca de rezerve, iar în avanposturi va trece De Amorim, unul dintre cei mai prolifici jucători transferați de Steaua în acest sezon.

"Mâine o să vedeți o surpriză, un nou atacant reprofilat. O să-l pună pe De Amorim atacant. Pe stânga joacă Aganovic. Și Pintilii nu o să joace, Muniru o să fie în locul lui. O să joace repriza a doua, că nu ține un meci. Golubovic nu prea ține de minge. Dacă vede că nu ține treaba, Reghe va schimba din mers. Vrea pe cineva care să țină de minge, să dribleze, să facă o fentă. Reghe a făcut mereu invenții, cu Ovidiu Popescu a ieșit bine, cu Aganovic iar a ieșit bine. Cred în artificiile lui", a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

Echipa de start a Stelei pentru meciul cu Zurich

Niţă - Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic - Muniru, Bourceanu - Ad. Popa, Boldrin, Aganovic - De Amorim.

Noua variantă pentru ofensiva Stelei e pe placul fostului atacant și secund al Stelei, Nicolae Dică: "Cred că e o idee bună, ţine de minge, are viteză mai bună ca a lui Golubovic. Vor fi spaţii mai mari şi se bazează pe treaba asta", a spus Nicolae Dică, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

Aceasta este o şansă de care De Amorim trebuie să profite, ţinând cont de declaraţiile pe care Laurenţiu Reghecampf le-a oferit luni.

"De Amorim are o evoluţie bună în majoritatea partidelor. Suntem mulţumiţi şi de Boldrin, dar ei trebuie să îşi schimbe mentalitatea. Aici nu ai voie să faci multe atingeri, pentru că echipele care joacă împotriva noastră stau foarte bine în teren. Trebuie să înţeleagă că e nevoie de viteză în joc, eu am încredere în ei pentru că sunt jucători de calitate", a spus Reghecampf.

11 meciuri a disputat William De Amorim în tricoul Stelei, în toate competiţiile acestui sezon: a marcat două goluri şi a oferit două assist-uri.

FC Zurich - Steaua se joacă joi, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.