• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

FCSB a fost învinsă de formaţia elveţiană FC Lugano cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi a terminat pe locul al doilea în Grupa G a Europa League la fotbal. Becali a recunoscut că echipa sa are şanse minime să se califice în optimi, indiferent de adversarul din 16-imi.

Vicecampioana României a făcut un meci slab, fiind surprinsă de o solidă echipă elveţiană, care a punctat de două ori în prima jumătate de oră, prin Fabio Daprela (3), Balint Vecsei (32), în timp ce FCSB a înscris o singură dată, prin Harlem Gnohere (60).

FCSB, mare favorită la câştigarea grupei, după ce îşi asigurase calificarea în şaisprezecimile de finală ale competiţiei, cu două etape înainte de final, a eşuat în obiectivul său după ce a pierdut ultimele două partide, iar Viktoria Plzen le-a câştigat ultimele două, 2-0 cu FCSB şi 2-0 cu Hapoel Beer Sheva. La final, Becali, care anterior spusese că echipa sa va câştiga competiţia, a înţeles care e de fapt valoarea roş-albaştrilor.

"Dacă intram motivaţi ca lumea, nu aveam voie să pierdem meciul ăsta niciodată. Dar aşa sunt jucătorii români. E greu, e foarte greu să trecem mai departe. Am momente când spun că putem face orice. Dar nu suntem echipă mare, chiar şi când schimbi două-trei piese tu trebuie să câştigi cu Lugano. Dacă vin ăstia şi te bat, înseamnă că nu ai valoare, chiar dacă îţi lipsesc jucători", a spus Becali, la Digi Sport Special.

De pe locul secund, FCSB va intra în urna outsiderelor la tragerea la sorţi, astfel că misiunea din 16-imi va fi una incredibil de grea. Arsenal, Milan, Bilbao, Sporting sau Atletico Madrid sunt printre posibilele adversare. Gigi şi-o doreşte pe Atalanta, una dintre puţine formaţii abordabile.

"Pe Atalanta o vreau în 16-imi. Ce alte echipe italiene mai sunt? (n.r. i se spune că Milan şi Lazio). Doar Atalanta, celelalte sunt prea puternice. Mi-ar mai plăcea să întâlnim Sporting, să ne luăm revanşa", a mai spus Becali, nu înainte să dea garanţii că nu a cerut schimbarea lui De Amorim înainte de pauză: "Să sun eu pe bancă? Nu am făcut niciodată în viaţa mea aşa ceva. Nu m-a interesat, nu era momentul să mă supăr să fac chestii de genul ăsta".

Întrebat despre eventualele transferuri pe care urmează să le facă în iarnă, Gigi a admis că e posibil să vină unul-doi fotbalişti; dar mutările vor fi făcute doar pentru a-şi asigura obiectivul principal, câştigarea titlului, şi nu o eventuală participare cât mai lungă în Europa.

"Ce transferuri să faci ca să te poţi bate cu Milan sau Arsenal? Dacă iau pe cineva, iau pentru campionat", a mai spus Becali, pentru ca apoi să dezvăluie că nu a fost dezamăgit de faptul că în tribunele Arenei Naţionale au luat loc sub 10.000 de spectatori: "Am încasat atât de mulţi bani, încât nu mai fac calcule de 30.000, de 50.000 de euro. Nu ştiu cât încasez din bilete şi cât dau pe chirie, nu calculez astea".