• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Gheorghe Hagi îi ţine pumnii finului Becali în dorinţa de a câştiga Europa League, însă îl aduce cu picioarele pe pământ. Un astfel de obiectiv e aproape imposibil de atins, e convins fostul mare lider al echipei naţionale.

Plecată de la o glumă a lui Dan Petrescu, tehnicianul de la CFR dorind probabil să pună presiune pe FCSB din cauza duelului din campionat, cucerirea unui trofeu european, la 22 de ani distanţă de performanţa unică de la Sevilla, a devenit un vis al lui Becali.

Echipa lui Dică a câştigat pentru prima oară în istorie primele trei dueluri din grupele Europa League, astfel că Gigi, foarte exuberant, a anunţat după victoria, 2-1 la Be'er Sheeva: "Vreau să ajungem în finală. Țintesc câștigarea trofeului Europa League".

Evident, latifundiarul probabil nu crede în acest ţel, având în vedere că în a doua competiţie inter-cluburi din lume sunt formaţii precum Milan, Arsenal, Marseille sau Lazio, iar din primăvară vor face joncţiunea şi echipele clasate pe locul 3 în Champions League. În plus, miza e una uriaşă, pe lângă banii veniţi de la UEFA foarte importantă fiind şi garanţia calificării în grupele Champions League, în caz de victorie finală. Echipele din campionatele puternice au început să trateze foarte serios şi EL, astfel că declaraţiile lui Becali sunt aproape sigur date sub impulsul momentului.

Întrebat în conferinţa de presă premergătoare partidei cu CFR ce părere are despre posibilitatea ca vicecampioana să se bată pentru trofeul european, Hagi a recunoscut că s-ar bucura enorm. Totuşi, obiectivul e unul irealizabil.

"Să dea Dumnezeu să fie aşa, ne dorim cu toţii, am fi încântaţi! Cred, însă, că e foarte greu", a spus Gică Hagi, în conferinţa de presă de dinaintea partidei cu CFR.