• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Constantin Budescu a fost decisiv pentru FCSB, în victoria cu 3-0 de pe Arena Naţională cu Viktoria Plzen, reuşind să marcheze o "dublă". Pentru fotbalistul de 28 de ani, a fost cel mai bun răspuns după o săptămână agitată, în care a fost criticat de patronul Gigi Becali şi s-a speculat că ar fi avut un conflict cu antrenorul Nicolae Dică.

"Lucrurile sunt foarte bune, am văzut şi eu ce a scris presa.  Eu şi Nicolae Dica ne înţelegem foarte bine. Am văzut ce zic unii, nişte cârcotaşi care inventează lucruri. Dar Nea Gigi vă spune imediat ce se întâmplă, vă spunea el dacă era ceva. Nu am fost dat afară de la antrenament şi nici nu l-am sunat pe Nea Gigi.

Am reuşit să câştigăm, sperăm să o ţinem aşa în continuare. Mă bucură mai mult victoria, pentru echipă. Sunt mulţumit de jocul meu şi de cel al echipei. A fost o diferenţă mare faţă de jocul cu Viitorul. Atunci nu ne-a ieşit nimic, acum ne-a ieşit totul", a declarat Budescu, la finalul partidei.

Fostul jucător al Astrei Giurgiu spune că la detensionarea atmosferei a contat şi vizita pe care Gigi Becali a făcut-o echipei cu o zi înaintea meciului.

"A venit şi a făcut o atmosferă bună. Nu a venit să ne certe pe mine şi pe Alibec, aşa cum s-a spus. Am băut un pahar de vin", a spus Budescu.

Primul gol al al lui Budescu a venit în urma unui penalty pe care tot el l-a obţinut. A fost, însă, o decizie controversată a arbitrului leton Andris Treimanis.

"Fundaşul a băgat alunecare, a atins şi mingea, iar eu am căzut. Putea să dea sau să nu dea. Dacă arbitrul a dat, înseamnă că a fost", a spus Budescu.

Toate cele trei goluri înscrise de Budescu în actualul sezon european au venit contra celor de la Plzen. Şi Denis Alibec, cel care a închis tabela pe Arena Naţională, se simte bine împotriva cehilor.

"Am jucat mereu bine importriva lor, ne priesc meciurile cu ei", a fost concluzia eroului serii.