• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Constantin Budescu a avut din nou o prestaţie extraordinară pentru FCSB în Europa League, în remiza cu Hapoel Beer Sheva (1-1), care a adus calificarea roş-albaştrilor în 16-imile de finală, şi a fost nominalizat pentru a treia oară de UEFA la titlul de cel mai bun jucător al etapei.

Jocul excelent al fotbalistului de 28 de ani i-a impresionat şi pe rivali. Ba mai mult, antrenorul lui Dinamo, Vasile Miriuţă, a recunoscut că a urmărit partida doar pentru fostul jucător al Astrei Giurgiu.

"Aseară m-am uitat la meci ca să-l văd pe Budescu. E un fotbalist minunat. E greu să-l antrenez pe Budescu, dar pentru el m-am uitat la meci. Altfel nu mă uitam", a declarat Miriuţă, la conferinţa de presă de azi.

Nu este prima oară când tehnicianul alb-roşiilor vorbeşte în termeni admirativi despre Budescu. Miriuţă a spus că şi-ar dori ca mijlocaşul ofensiv al liderului din Liga 1 să ajungă în Ştefan cel Mare, dacă Adam Nemec va semna cu echipa lui Nicolae Dică.

"Tot timpul am zis că Budescu e un fotbalist remarcabil. Eu nu l-am antrenat niciodată, dar e un băiat de mare caracter. Pe Budescu l-aș vrea la Dinamo, da!", spunea Miriuţă luna trecută.

Antrenorul de 49 de ani a comentat şi momentul înlocuirii lui Denis Alibec, care a început să plângă în hohote după ieşirea de pe teren.

"Chiar mi-a părut rău când am văzut că a ieşit Denis şi a plâns pe bancă. Sunt momente grele, el trebuie ajutat, nu trebuie să-i dai în cap acum. Te simţi cel mai rău când propriii suporteri te fluieră când ieşi de pe teren. Suporterii trebuie să înţeleagă că eşti om. Sincer, mi-a părut rău. M-am pus în situaţia lui. E un băiat sensibil, un jucător de mare valoare şi trebuie ajutat", a precizat Miriuţă.