• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dinamo București - Athletic Bilbao 1-1. ”Câinii” au scos un egal cu Bilbao și speră la calificare. Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al echipei, l-a lăudat pe Rivaldinho, autorul unui gol senzațional, și spune că dacă elevii lui Cosmin Contra vor da dovadă de curaj în meciul de pe San Mames pot spera la o calificare.

”Merg acum la antrenamentul băieților”, a spus Ionel Dănciulescu în startul intervenției din această dimineață de la Digi Sport Matinal. ”Până la urmă spun că este un rezultat echitabil, am avut un început timid, temător, am respectat adversarul prea mult, dar după ce am încasat golul, am intrat în joc șiu am surprins adversarul”, a mai spus directorul sportiv al ”câinilor”.

Temerile din startul partidei au continuat și echipa a fost egalată. Acel gol al bascilor i-a ”trezit” însă pe elevii lui Cosmin Contra. ”Eram pe bancă cu antrenorul și ne-am speriat la început, au fost foarte fricoși. În afară de gol, au mai avut acea lovitură liberă, o nesincronizare a noastră. Ei pun accent pe fazele fixe, iar noi am greșit și asta ne doare acum cel mai mult, Cosmin a pregătit foarte bine aceste faze. El a încercat să detoneze mijlocul terenului, l-a trecut pe Nascimento în spatele lui Nemec, am încercat să închidem culoarele și Bilbao să joace între linii. Cosmin a schimbat bine la pauză”, a continuat ”Danciu-gol”, care a lăudat apoi golul înscris de brazilian, rupt parcă din execuțiile tatălui său, marele Rivaldo. ”Râdeam la golul lui Rivaldinho și spuneam că l-am băgat pe taică-su, doar că ăsta mic a tras cu dreptul. Este un copil foarte bun, când Rivaldinho a jucat lângă Nemec s-au comportat foarte bine, Rivaldinho vine bine din linia a doua, la fel cum s-a întâmplat la faza golului. Tatăl lui ne-a încurajat înainte și după meci, este un tip sociabil, mă bucur pentru Rivaldinho, ușor, ușor cu muncă și seriozitate își face un nume în fotbalul mondial”.

”Câinii” cred acum că au ratat o șansă uriașă de-a o învinge pe Athletic Bilbao, dat fiind faptul că pentru basci acesta a fost primul meci oficial al stagiunii. În același timp, ei consideră că returul programat săptămâna viitoare pe San Mames va fi mult mai dificil, o dată că jucătorii adverși vor avea timp să se pregătească și a doua - publicul basc. ”Regrete cred că sunt, poate că puteam mai mult. Athletic nu este în plină competiție, o echipă împotriva căreia puteam să câștigăm, peste o lună, două, ne-ar fi mult mai greu. pe mine m-a impresionat echipa, care îmi place foarte mult, cum a abordat meciul, mecanisme complicate, dar în același timp simple. Ei sunt favoriți, joacă acasă, trebuie să recunoaștem că jocul nostru s-a datorat celor din tribună. Pe San Mames va fi foarte dificil”, a spus ”Danciu” care știe exact cum trebuie să se impună jucătorii lui Cosmin Contra: ”trebuie să joci cu curaj, alfel nu câștigi, dacă facem același început de joc ei vor avea mai multe ocazii. Trebuie să pui presiune, așa reziști 90 de minute, dacă nu le pui probleme, o să avem noi probleme mari cu ei”.

Directorul sportiv al ”alb-roșilor” s-a referit apoi asupra întâlnirii din finalul acestei săptămâni, pe care o vor disputa în compania campioanei FC Viitorul Constanța. ”Jucăm împotriva campioanei în Liga 1, după o prestație bună în cupele europene. Așa va fi și duminică de la ora 18:30. Foarte important pentru noi este să ne recuperăm din punct de vedere fizic. Deocamdată nu sunt probleme, să vedem ce zice doctorul, dar la ora asta nu avem accidentări”.