• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB se află în fața meciului unde o victorie ar putea să o asigure în proporție de 70% de prezența în primăvara europeană. Partida are o încărcătură specială și în Israel, după cum spune Daniel  Stanciu, care din vară este director sportiv la Hapoel Acre.

Potrivit fostului conducător de la Dinamo, Timișoara sau Vaslui spune că meciul dintre Hapoel Be'er Sheva și FCSB este cel mai important din Israel, de la venirea sa în Țara Sfântă.

Daniel Stanciu i-a avertizat pe vicecampionii României că adversarii de joi seară sunt extrem de dornici să obțină o victorie care să le permită să spere la calificarea în primăvara europeană.

"E cel mai important meci pentru fotbalul din Israel, de când am venit eu, din iulie. A mai fost acea confruntare decisivă pentru calificarea în grupele Champions League, cu Maribor. Ratarea calificării a fost o decepție uriașă pentru fotbalul israelian, pentru că toată lumea se aștepta ca Be'er Sheva să meargă mai departe", a declarat Daniel Stanciu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

"Din ce am înțeles, stadionul va fi plin și voi merge și eu, pentru că e un meci de văzut. Situația îi forțează pe cei de la Be'er Sheva să joace la victorie. Din toate declarațiile lor am înțeles că nu se gândesc decât la victorie. Va fi un meci interesant, dar cred că Steaua (n.r. FCSB) știe să joace cu presiune și cu miză importantă, întotdeauna a avut două fețe: una în campionat și una în meciurile internaționale, mai ales cele cu miză, cu adversari de valoare apropiată. Steaua are prima șansă. Be'er Sheva are evoluții inconstante în campionat, iar duminică a câștigat cu 3-1 cu ultima clasată, după ce a fost condusă și primul gol l-a marcat undeva prin minutul 80", a mai spus oficialul de la Hapoel Acre.

"Pentru ei e foarte important, se vor motiva. Cred că Be'er Sheva și Viktoria Plzen se luptă pentru locul al doilea. Respect fotbalul din Israel, pentru că lucrez aici și fac parte din el, dar sunt român și îmi doresc ca orice echipă românească să aibă succes, pentru că asta ne ridică și nouă cota. Fotbalul românesc e foarte apreciat aici și în special Steaua", a adăugat Daniel Stanciu.

"La ultima vizită a Stelei în Israel a fost 5-0 pentru Maccabi Haifa, care alături de Maccabi Tel-Aviv și Hapoel Be'er Sheva sunt echipele cele mai potente din punct de vedere financiar. Ca organizare sunt la nivelul cluburilor importante din Europa. Ce s-a întâmplat la Be'er Sheva în ultimii ani e o lecție de management. E adevărat că a venit și un investitor care dispune de resurse financiare uriașe, dar chiar e de copiat ce s-a întâmplat acolo", a mai spus Daniel Stanciu.