• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Astra a trecut cu bine de ”dubla” cu Zira și acum se află în fața altui test, ucrainenii de la FK Oleksandria, dar în turul al treilea din preliminariile Europa League, meci care se va juca la Giurgiu, joi, 27 iulie, de la ora 20:30.

Edi Iordănescu, tehnicianul fostei campioane, este optimist şi are încrede că echipa sa va gestiona jocul astfel încât să rămână în cursa calificării.

”Din fericire, am reuşit să progresăm pentru următorul tur, am ieşit cu bine din dubla cu Zira. În ceea ce priveşte meciul de mâine sunt optimist şi, în ciuda faptului că prevăd un joc extrem de echilibrat, am încredere în băieţi şi am încredere că mâine vom arăta ca o echipă competitivă care să gestioneze foarte bine şi atent jocul pentru a rămâne în cursa calificării şi, de ce nu, pentru a ne construi un anumit avantaj pentru jocul retur”, a spus Iordănescu jr.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Tehnicianul spune că nu va fi uşor, pentru că Astra va întâlni un adversar omogen, o echipă matură, cu o medie de vârstă de 28 de ani şi formată numai din jucători ucraineni, o echipă care nu întâmplător a ajuns să evolueze într-o competiţie europeană.

”Este o echipă pe care am studiat-o, cu un antrenor care deja are trei ani în spate cu acest grup, asta înseamnă o echipă definită, omogenă, o echipă pe care am identificat-o cu calitate atât individuală, cât şi colectivă, cu o exprimare coerentă şi o echipă foarte combativă.

Mi-aş fi dorit să avem mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti acest joc”, a completat Edward Iordănescu.

Şi Alexandru Ioniţă, jucătorul Astrei care a preluat tricoul lui Budescu, a declarat că îşi doreşte calificarea.

”Sunt conştient că trebuie să trag echipa după mine, să fac jocuri cât mai bune, la fel cum am făcut în ultima perioadă, şi să reuşim să ne calificăm, pentru că asta ne dorim”, a spus și Alexandru Ioniţă.