• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo a fost eliminată din Europa de Athletic Bilbao, după înfrângerea clară din Spania, scor 0-3, iar Cosmin Contra a găsit explicațiile eșecului.

Tehnicianul consideră că jucătorii au evoluat cu trac, diferența fiind făcută în prima repriză, după dubla lui Raul Garcia.

"E greu pe un teren ca San Mames. Am luat golurile din două faze fixe, bine lucrate, iar o echipă ca Bilbao este periculoasă la astfel de faze. E dificil să revii în joc.

Din păcate, de ce mi-a fost frică, de teama de a juca la adevărata noastră valoare, n-am scăpat. Totuși, eu cred că în a doua repriză am încercat să aduc ceva în plus", a spus Contra, la finalul meciului cu Bilbao.

Tehnicianul lui Dinamo a explicat și de ce l-a introdus pe Valentin Costache, în repriza secundă.

"L-am schimbat pe Costache pentru că aveam nevoie de viteză pe partea dreaptă. Am atacat, pentru că un gol ne aducea în cărțile calificării, am încercat să facem asta. Galeria a fost foarte frumoasă, dar diferența s-a făcut în prima repriză", a mai declarat Contra.

"La golul al treilea a fost o greșeală, toată lumea a urcat în atac. O echipă ca Bilbao, care are jucători ca Raul Garcia, Aduriz, nu te iartă.

Noi, din păcate, mai avem multe de învățat. Nu suntem la nivelul de a ne bate cu Bilbao, trebuie să recunoaștem lucrul acesta", a fost concluzia lui Contra.