• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Dinamo - Bilbao 1-1. Cosmin Contra a recunoscut că jucătorii lui au fost copleșiți de emoții în primele 20 de minute ale meciului, dar și că dacă vor juca pe San Mames ca în actul secund, vor avea o șansă la calificare.

”Eu m-am speriat în primele 20 de minute, am început foarte temători. Pe undeva, mă așteptam, am vorbit cu staff-ul înainte și spuneam că acesta ar putea fi riscul: ca jucătorii să se piardă, fiindcă după o pauză de 5 ani joacă în Europa cu o echipă ca Bilbao, foarte puternică.

După golul marcat de ei, echipa a ieșit la joc. Am făcut și schimbarea cu Rivaldinho, aveam nevoie de prezență mai multă lângă Nemec. Băieții au dat tot ce aveau mai bun. În majoritatea timpului din a doua repriză, am dominat-o pe Bilbao.

Am înțeles că am avut și un gol perfect valabil și că la golul lor ar fi fost fault în atac, dar în general sunt foarte mulțumit, pentru că după pauză am văzut niște jucători care au jucat ce ar fi trebuit să joace din primul minut. Ocazii de gol, pressing și să nu îi lăsăm să joace.

Eu încerc să fiu realist și știu că va fi foarte greu. Trebuie să nu ne domine emoțiile pe noul San Mames, așa cum s-a întâmplat azi, în primele 20 minute. Vom încerca să jucăm ca în repriza a doua și atunci am avea șanse”, a spus Contra, la TVR 1.

Rivaldinho a marcat primul lui gol în cupele europene, chiar sub privirile tatălui său. A fost o reușită superbă, a patra de la venirea la Dinamo.

”Băiatul a muncit. Am încercat să aglomerez centrul terenului, să îi surprind. Nu mi-a ieșit în prima repriză și după introducerea lui am avut mai multă prezență în atac. Am jucat ce știm să jucăm: un fotbal de multe ori total, în care putem să dominăm orice echipă. Avem încredere că la Bilbao am putea reuși surpriza”, a adăugat Contra.

”Avem cea mai tare galerie din România. Mi-ar fi plăcut să fie un stadion plin. Galeria apreciază că de când am venit eu antrenor, jucătorii dau totul pe teren. Teama debutului în Europa a trecut. Trebuie să încercăm să jucăm fotbal, să îi surprindem și să marcăm gol sau goluri.

Este o realitate în fotbal, care se exprimă în bugetele echipelor. O echipă cu un buget de 5 milioane de euro să elimine una de 100 de milioane de euro nu e ușor. Singurul nostru avantaj era că aveam două meciuri oficiale în picioare.

Trebuia să încercăm să îl punem în aplicare. Am încercat contraatacuri foarte rapide și ei au suferit în acele momente. Mă consum în fiecare meci, e maniera mea de a trăi meciuri. Mi-ar fi plăcut să fiu altfel.

De-abia aștept să ajung acasă, să mă întind în pat, să stau cu familia și să beau un pahar de vin roșu. De mâine, o luăm de la capăt. Avem un meci foarte important cu campioana României, Viitorul”, a mai spus Contra, la conferința de presă.

Meciul retur se va disputa joia viitoare, pe San Mames, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Până atunci, Dinamo se va deplasa duminică la Ovidiu, pentru meciul din etapa a treia a Ligii 1 cu Viitorul. Partida se va disputa de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. Duelul poate fi urmărit și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro.