• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Criticat de finanţatorul Gigi Becali în urma eşecului din partida cu Viitorul, Gabriel Enache nu a fost păstrat în lotul FCSB pentru meciul cu Viktoria Plzen din grupele Europa League. Anunţul a fost făcut de antrenorul Nicolae Dică.

Acesta din urmă a menţionat că decizia de neconvocarea a lui Enache îi aparţine, deşi finanţatorul Gigi Becali a declarat că îl trimite la echipa a doua a clubului, care evoluează în Liga a III-a.

"Se ştie foarte bine că patronul iese şi dă declaraţii despre anumiţi jucători atunci când nu îi convine jocul echipei. Dar au mai fost momente când a zis ceva despre un anumit jucător, iar apoi acel jucător a revenit şi a jucat.

Enache nu va fi în lot pentru meciul de mâine. El este pregătit, dar am decis să nu fie în lot pentru meciul de mâine. Pentru că aveam pe bancă jucători... trebuia să opresc un fundaş şi am ales să opresc al fundaş în detrimentul lui", a afirmat Dică într-o conferinţă de presă.

Finanţatorul FCSB declara, în urmă cu câteva zile, că Enache nu va mai fi nici măcar rezervă.

"M-am enervat atât de mult că i-am trimis mesaj lui Mihai Stoica. Atât de tare m-am enervat pe ăla, pe Enache...numai mingi lungi, n-a urcat nici măcar o dată. El e supărat, Enache, că de ce a venit Benzar. <Ce, mă bagaţi pe mine acum când nu îl bagaţi pe Benzar?>. Cam aşa ceva a zis. Pai lasă că o să stai tu la echipa a 2-a, la Liga a 3-a, şi o să vină Pleaşcă rezerva lui Benzar.

O să vadă el. Nu-i convenea rezervă. Păi nu o să mai fie nici rezervă. Pleaşcă nu e pe lista pentru UEFA, dar nici Enache nu va fi", a spus Gigi Becali la Pro X.

Pe postul de fundaş dreapta, pentru meciul de mâine Nicolae Dică are un singur jucător de meserie: Romario Benzar. Pe această poziţie mai poate evolua şi Mihai Bălaşa. Acesta a mai jucat în banda dreaptă a defensivei la FCSB, ultima dată chiar în meciul cu Viitorul, 0-1.

FCSB întâlneşte, joi, de la ora 22:05, pe Arena Naţională din Capitală, formaţia cehă Viktoria Plzen, într-o partidă contând pentru Grupa G a Europa League. Meciul va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Lista FCSB pentru grupele Europa League:

Portari: Florin Niță, Andrei Vlad

Fundași: Romario Benzar, Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic, Bogdan Planic

Mijlocași: Gabriel Enache - scos din lot, Mihai Pintilii, Dragoş Nedelcu, Lucian Filip, Florin Tănase, Ovidiu Popescu, Constantin Budescu, Cătălin Golofca, William Amorim, Filipe Teixeira

Atacanți: Dennis Man, Denis Alibec, Harlem Gnohere, Florinel Coman

Programul grupei FCSB:

14 septembrie, ora 22:05
FCSB - Viktoria Plzen
Hapoel Beer-Sheva - Lugano

28 septembrie, ora 20:00
Lugano - FCSB
Viktoria Plzen - Hapoel Beer-Sheva

19 octombrie, ora 20:00
Hapoel Beer-Sheva - FCSB
Lugano - Viktoria Plzen

2 noiembrie, ora 22:05
FCSB - Hapoel Beer-Sheva
Viktoria Plzen - Lugano

23 noiembrie, ora 20:00
Viktoria Plzen - FCSB
Lugano - Hapoel Beer-Sheva

7 decembrie, ora 22:05
FCSB - Lugano
Hapoel Beer-Sheva - Viktoria Plzen