CUPA ROMÂNIEI (sferturi): Viitorul - Astra, joi, 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Miami Open: Meciurile din fazele superioare ale turneului de la Miami sunt transmise ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

 

 

Astra - Genk 2-2. Constantin Budescu a marcat primul gol românesc în Europa din 2017, cu o execuție de zile mari, după o fază gestionată excelent de Teixeira. Reușita decarului Astrei contra lui Genk a atras imediat laude.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU GOLUL LUI BUDESCU

Budescu (28 de ani pe 19 februarie) a punctat cu un șut violent, din prima, plasat direct sub bară, fără speranțe pentru portarul Ryan.

"Budescu nu te iartă niciodată de acolo. Și dacă-l trezești la 3:00 dimineața din somn și îl pui să dea, tot acolo o dă", a declarat Dinu Gheorghe, la pauza meciului Astra - Genk, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

Prin reușita lui Budescu, Astra a egalat la 1 în fața lui Genk, chiar înaintea pauzei, în minutul 43. Scorul fusese deschis de Castagne, în minutul 25. 

"După ce a primit Astra gol, eu îl știu pe Budescu. Se enervează, se deconectează, e foarte stresat... A reușit golul și a mai reușit câte ceva. Eu zic că a fost penalty la acea fază (n.r. în minutul 13), el e cel care l-ar fi obținut", a adăugat fostul președinte al Astrei.

"E clar că jucătorii nu au o calitate mai mare decât cei de la Astra, să spunem că sunt egali. În schimb, jocul e mai bine organizat. Eu găsesc alibiul ăsta pentru Astra: nu au jocuri, lipsa competiției se cunoaște foarte mult. Ei n-au un jucător ca Budescu. Nici ca Teixeira. La faza golului e meritul lui, dar în restul jocului nu mi s-a părut formidabil", a mai spus fostul președinte de la Astra.

În cele din urmă, partida Astra - Genk s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, iar soarta calificării în optimile de finală ale Europa League se va decide în meciul retur, din Belgia, programat peste o săptămână, pe 23 februarie.