• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

William de Amorim este într-o eclipsă evidentă de formă, iar acest lucru a fost parcă mai evident ca niciodată la partida de aseară, din Europa League, cu Osmanlispor.

În ciuda faptului că Steaua a avut o a doua repriză foarte bună, reuşind să întoarcă scorul şi să se impună cu 2-1, brazilianul de 24 de ani de la Astra a jucat în nota obişnuită din ultimul timp: slab. Acesta nu doar că nu pare să fie la acelaşi nivel fizic cu ceilalţi colegi ai săi, dar are multe execuţii care lasă de dorit, negăsindu-şi totodată poziţia în teren.

Cu toate că după o victorie atât de frumoasă în general ies la suprafaţă lucrurile pozitive din jocul vicecampioanei - echipă care şi-a creat o sumedenie de ocazii în partea a doua -, Falemi, fost mijlocaş în Ghencea, a ţinut să sublinieze greşelile comise de fostul astral.

"De Amorim e de curtea şcolii, driblează prea mult şi ţine mingea, blocând acţiunile de atac ale echipei. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie titular la Steaua", a opiniat "Fale" la sport.ro.

În condiţiile în care Tănase este accidentat, Reghecampf nu are multe variante pentru banda stângă a atacului Stelei. În vară, Becali a renunţat la doi jucători care puteau acoperi foarte bine acea zonă, Hamroun şi Chipciu, iar cei veniţi în loc par că au nevoie de timp să se acomodeze.

Totuşi, în cazul lui De Amorim, lucrurile par a sta diferit. El a început destul de entuziast aventura la Steaua, marcând contra lui Dinamo, dar ulterior s-a stins. A adunat doar două goluri în 13 meciuri pentru vicecampioană, în campionat, iar randamentul dat e din ce în ce mai slab. Acest aspect a fost subliniat de curând şi de Şumudică, tehnicianul pe care l-a avut la Astra. "Boldrin și De Amorim s-au dus la început pregătiți de Șumudică şi le-au dat o bască de goluri. Acum, după patru luni de pregătire cu ei, sunt de nerecunoscut", a opiniat tehnicianul campioanei săptămâna trecută.