• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gigi Becali este convins că FCSB se va califica fără emoţii în primăvara europeană din Europa League şi visează ca roş-albaştrii să obţină 18 puncte în grupa cu Viktoria Plzen, Hapoel Beer-Sheva lu FC Lugano. Totuşi, antrenorul vicecampioanei, Nicolae Dică, nu împărtăşeşte optimismul şefului său şi avertizează că e dificil ca echipa sa să termine cu punctaj maxim.

"Trebuie să ne calificăm de pe primul loc, vreau să ne calificăm în primăvara europeană. O să luăm 18 puncte. Primăvara, pac-pac, 18 puncte", a spus, foarte sigur pe el, Becali, după tragerea la sorţi de vineri.

În schimb, Dică a fost mult mai reţinut şi recunoaşte că ar fi preferat să evite un nou duel cu Plzen, echipă pe care FCSB a eliminat-o în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după 1-1 la Bucureşti şi 4-1 în Cehia.

"Grupa noastră este foarte echilibrată, fiecare echipă poate să ocupe primul loc. Sunt echipe de valori echilibrate. Avem şansa noastră, venim după play-off-ul UCL, la fel ca Hapoel. Poate Lugano ar fi mai slab cotată. Dar nu pot garanta că vom câştiga 18 puncte, pentru că nu jucăm cu echipe de liga a treia sau liga a patra.

Important e să dăm totul la fiecare meci, să ne luăm punctele şi să ne calificăm în primăvara europeană. Eu nu-mi doream să întâlnim Plzen, pentru că am jucat cu ei, ştiu că sunt foarte buni, chiar dacă am reuşit să câştigăm cu 4-1 în deplasare. Vom avea două meciuri foarte grele cu ei", a declarat Dică, la conferinţa de presă care a prefaţat meciul de campionat cu FC Botoşani, care se va disputa mâine seară, de la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Totuşi, antrenorul roş-albaştrilor este mai interesat ca echipa sa să câştige titlul în Liga 1. Promite, însă, că va trata cu respect Europa League.

"Campionatul trebuie să-l câştigăm. Asta nu înseamnă că doar ne vom prezenta în grupele UEL. Vom încerca să facem o figură frumoasă şi să mergem în primăvara europeană. Dar cel mai important e să câştigăm campionatul", a precizat Dică.

Meciul FCSB - FC Botoşani se va disputa duminică, de la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 şi în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.