• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a ajuns astăzi în Cehia, acolo unde va întâlni Viktoria Plzen, în etapa a 5-a a grupelor Europa League. Antrenorul roș-albaștrilor a deplasat un lot format din 18 jucători și a pregătit câteva surprize pentru echipa de start. Din lotul deplasat în Cehia nu fac parte Pintilii, Teixeira, Momcilovic și Benzar, ultimul fiind accidentat.

Nicolae Dică are câteva dileme înaintea duelului cu cei de la Plzen. Cum echipa este deja calificată în primăvara europeană, tehnicianul de 37 de ani se gândește să menajeze câțiva titulari. Dacă Pintilii, Teixeira și Momcilovic au fost lăsași acasă, Budescu a fost luat în lot, la insistențele patronului, dar antrenorul FCSB vrea să-l țină rezervă și să-l folosească doar în caz de nevoie.

Nedelcu, menajat. Golofca, titular

Dică va începe cu Niță în paortă, care rămâne titularul. Cum Benzar este accidentat, Enache va fi în continuare pe partea dreaptă a apărării. În centrul defensivei tehnicianul va miza cel mai probabil pe cuplul Planic - Bălașa, dar nu este exclus faptul ca acesta să-l menajeze pe unul dintre ei, iar în locul său să intre Larie. Pe partea stângă a apărării va reveni Junior Morais.

La închidere, Dică va miza, cel mai probabil, pe Ovidiu Popescu și Lucian Filip, dorind astfel să-l menajeze pe Dragoș Nedelcu. Tânărul mijlocaș venit de la Viitorul nu a avut o evoluție prea bună în ultimul joc, acuzând o stare de oboseală. Acesta a și fost criticat dur de patronul echipei.

În spatele vârfului împins, Dică va miza ca de obicei pe o linie formată din trei jucători ofensivi. Cel mai probabil, pe partea dreaptă va juca Cătălin Golofca, anunțat deja în echipă de către Gigi Becali, în urmă cu câteva zile. În mijlocul liniei de trei va fi Florin Tănase, ținând cont de faptul că Dică se gândește să-l menajeze pe Budescu, iar în dreapta va evolua Florinel Coman.

O altă variantă pentru linia de trei din spatele atacantului ar fi ca Man să intre încă din primul minut, Golofca să treacă pe stânga, iar Coman să fie doar rezervă, dar, cel mai probabil, Dică va merge pe prima variantă.

În atac, tehnicianul de 37 de ani îl va prefera pe Denis Alibec, care nu a evoluat la meciul din campionat, în ideea de a-l mai odihni și pe Gnohere.

Cum ar putea arăta FCSB cu Viktoria Plzen:

Niță - Enache, Planic, Bălașa, Morais - Popescu, Filip - Golofca, Tănase, Coman - Alibec

În acest moment, echipa antrenată de Nicolae Dică, este pe primul loc în grupa G, cu 10 puncte după 4 meciuri, fiind deja calificată în primăvara europeană. De cealaltă parte, cehii se află pe locul doi cu 6 puncte, fiind urmați de Hapoel Be'er Sheva, cu 4 puncte, și Lugano, cu 3 puncte.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Partida dintre Viktoria Plzen și FCSB se va disputa joi, 23 noiembrie, de la ora 20:00, și va putea fi urmărită în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.

VIDEO de la plecarea FCSB în Cehia