• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo va evolua din nou în cupele europene, după perioada de reorganizare financiară. Roș-albii au trecut cu bine peste insolvență iar acum privesc cu optimism spre sezonul de toamnă european. Oficialii ”câinilor” nu se tem de adversari și spun că sunt gata să dea piept chiar și cu AC Milan.

Roș-albii au câștigat primul trofeu după o perioadă de cinci ani, dar nu Cupa Ligii îi duce pe aceștia în Europa, ci locul trei ocupat la finalul play-off-ului. ”Câinii” și-au aflat posibilii adversari din turul al treilea preliminar al Europa League, acolo unde nu vor fi capi de serie. Zenit, Fenerbahce sau Galatasaray, Sparta Praga, AC Milan, PSV, AA Gent, FK Krasnodar, Olympique Marseille, Dinamo Zagreb și Everton sunt câteva dintre numele grele pe care formația din Ștefan cel Mare le poate întâlni în turul 3.

Cel mai sonor nume, chiar dacă nu mai are faima din anii ’90, este cel al celor de la AC Milan, dar dinamoviștii nu se sperie.

”Mie îmi place Milan. De ce nu? E care pe care. Nu-i vreau niciun rău lui Cosmin Contra. E o echipă puternică și e o ocazie foarte bună pentru Dinamo, dacă va face și 3-4 transferuri...

Milan nu e într-o perioadă fantastică a ei, să ne gândim și la acest aspect. E bine să te lupți cu cei puternici, eu așa văd lucrurile”, a spus Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo U19, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

În schimb, Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al ”câinilor”, are alte preferințe și caută, eveident, adversarii mai slab cotați.

Nefiind cap de serie, e normal să întâlnești adversari destul de puternici. Ne-ar prinde bine o deplasare la Maritimo Funchal, la prima vedere și analizând acum, dacă e să facem o comparație între Zenit, Marseille...  Nu știu, vom vedea”, a punctat și Dănciulescu.

Tragere la sorți a turului 3 va avea loc pe 14 iulie, iar partidele se vor disputa pe 27 iulie și 3 august. În cazul în care Dinamo va merge mai departe, meciurile din play-off sunt programate pe 17 și 24 august, tragerea la sorți urmând a avea loc pe 4 august.