• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Un eşec în finala Europa League, programată pe 24 mai împotriva formaţiei Ajax Amsterdam, sinonim cu ratarea calificării în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, ar costa-o 50 milioane lire sterline (58,2 milioane euro) pe Manchester United, a anunţat directorul financiar al clubului englez, citat de agenţia EFE.

Gruparea de pe Old Trafford nu a mai luat parte de două sezoane la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, iar o nouă ratare a calificării va activa o clauză ce prevede o penalizare în valoare de 21 milioane lire sterline (24,4 milioane euro) în contractul pe care United l-a semnat, pe o perioadă de zece ani, cu producătorul german de echipament sportiv Adidas.

În plus, echipa pregătită de portughezul Jose Mourinho speră ca beneficiile sale anuale să crească cu 30 milioane lire sterline (35 milioane euro) în urma victoriei cu Ajax şi a calificării în Champions League.

"Pentru noi, premiul principal este Adidas şi Liga Campionilor", a asigurat Cliff Baty, directorul financiar al clubului Manchester United.

Această pierdere potenţială de 21 milioane lire sterline reprezintă 30 la sută din plata anuală de 70 milioane lire pe care Adidas o face către echipa engleză.

În raportul său anual, Baty a semnalat că, într-un "an normal", Manchester United generează între 40 şi 50 milioane lire sterline, cu condiţia să participe la Liga Campionilor, în timp ce din Europa League englezii câştigă între 15 şi 20 milioane lire sterline.

"Ne apropiem de finalul sezonului şi sunt încântat că am câştigat deja două titluri (Cupa Ligii engleze şi Community Shield) şi suntem în competiţie pentru un al treilea, în finala Europa League, unicul trofeu pe care nu l-am câştigat niciodată", a declarat la rândul său Ed Woodward, vicepreşedintele executiv al clubului Manchester United.

Agerpres