• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)


UPDATE 10.00: De la terenul pe care echipa se antrena, Elyaniv Barda a ajuns direct pe masa de operaţie a medicilor, care i-au montat un bypass. "Doar Dumnezeu a făcut ca eu să trăiesc. Sunt bine", a afirmat fotbalistul de 35 de ani.


Momente de panică la antrenamentul de azi al lui Be'er Sheva, adversara FCSB din Europa League. Căpitanul Elyaniv Barda a fost lovit în piept de o minge şi şi-a pierdut cunoştinţa. Din fericire, medicii au intervenit la timp şi, după ce l-au stabilizat, l-au transportat la spital. Atacantul este în acest moment în afara oricărui pericol.

"Dramă la antrenamentul lui Be'er Sheva", titrează one.co.il, care prezintă situaţia descrisă mai sus. La un amical şcoală între jucătorii formaţiei israeliene, Barda a primit un balon în capul pieptului. Şutul a fost atât de puternic încât sursa citată notează că "a fost ca un glonţ".

Fotbalistul a căzut ca secerat la pământ şi şi-a pierdut cunoştinţa. Panicaţi, cei din staff-ul medical au venit imediat să îi acorde primul ajutor, însă nu dispuneau de ustensilele necesare. Cum la stadion nu era vreo ambulanţă, fiind o partidă de pregătire, toţi s-au gândit la ce e mai rău.

Marele noroc al lui Barda a fost că ambulanţa chemată a sosit după doar câteva minute, iar medicii i-au făcut rapid patru electroşocuri care i-au salvat viaţa. El a fost imediat transportat la Soroka Hospital, unde starea lui a devenit stabilă. "Este într-o condiţie bună şi e complet conştient", a anunţat clubul într-un comunicat preluat de sursa citată.

Alona Barkat, patronul clubului, a sosit la scurt timp la spital pentru a se asigura că nu sunt complicaţii. La scurt timp, acesta a postat pe twitter un mesaj menit să îi liniştească pe fani. "Momente de panică şi anxietate, dar am trecut cu bine peste acest episod. Barda se simte bine", a notat Alona Barkat.

Barda a început fotbalul la Hapoel Be`er Sheva, dar, apoi, a mai evoluat în Israel, la Maccabi Haifa și Hapoel Tel Aviv. În 2007, el a ajuns în Belgia, la KRC Genk, club pentru care a evoluat timp de șase ani, până în 2013, atunci când și-a făcut revenirea la echipa aflată în aceeași grupă de Europa League cu FCSB.

În vârstă de 35 de ani, Barda mai are contract cu Hapoel Be`er Sheva până în vara lui 2018. În acest sezon, el a jucat în șapte meciuri, dintre care trei în preliminariile Champions League, două în campionat și unul în Europa League (opt minute în partida cu FCSB de la București).

Acesta are 37 de selecții în prima reprezentativă a Israelului, pentru care a marcat de 12 ori.