• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ajax Amsterdam şi Manchester United sunt cele două finaliste ale Europa League, dar au ajuns în ultimul act cu mari emoţii, având parte fiecare de un final de partidă incendiar. Dramatismul exprimat de Jose Mourinho s-a văzut pe întreaga durată a partidei, lusitanul trecând rapid de la agonie la extaz.

Managerul de 54 de ani a trăit intens finalul de pe ”Old Trafford” al meciului cu Celta Vigo (1-1), mai ales după ce ibericii au restabilit egalitatea în minutul 85. "Diavolii" au trecut însă cu emoţii de Celta Vigo (1-1), într-un duel arbitrat de Ovidiu Haţegan, și au ajuns în finala Europa League. După 1-0 la Vigo, echipa antrenată de Jose Mourinho a deschis scorul prin Marouane Fellaini (17), însă a fost dominată tot meciul de galicieni, care au egalat prin Facundo Roncaglia (85), finalul fiind unul cu emoţii, un eventual gol putându-i scoate pe ''diavolii roşii'' din competiţie. Dramatismul finalului de partidă a fost accentuat şi de faptul că arbitrul român a eliminat câte un jucător de la fiecare echipă, Bailly, respectiv Roncaglia, în urma unei altercaţii. De pe margine, Jose Mourinho a lăsat impresia că a trăit meciul intens și a oferit imagini inedite fotoreporterilor prezenți pe ”Old Trafford”.

United rămâne neînvinsă acasă de 18 meciuri în cupele europene (14 victorii, 4 egaluri). Manchester United va încerca să câştige singurul trofeu care îi lipseşte din palmares, Europa League.

Aceasta este prima finală europeană pentru Manchester United din ultimii șase ani. Jose Mourinho se află la al doilea start în Europa League: în 2003, a cucerit trofeul cu Porto. Acum, a prins ultimul act cu United.

Finala se va juca pe 24 mai, la Stockholm. Pentru Ajax va fi prima finală europeană după 1996.