• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică și-ar fi dorit foarte mult să se bazeze în meciul de la Plzen, cu Viktoria, și pe Romario Benzar (25 de ani). Fundașul dreapta, care suferise o ruptură musculară în meciul din deplasare cu Be’er Sheva, câștigat cu 2-1, revenise la antrenament, dar accidentarea a recidivat.

Tehnicianul roș-albaștrilor a explicat, la conferința oficială de presă, care a fost reacția lui Benzar și ce s-a întâmplat de fapt.

”Nu se pune problema unei recidive. Ne-am dorit să-l avem mai rapid decât se preconizase. Încercând să-l avem la acest joc, el ne-a spus că nu este ok, că nu e 100% pregătit și că nu putem să ne bazăm pe el în următoarele meciuri.

De aceea am decis să nu facă parte din lot acum și probabil nu-l vom avea până la finalul anului”, a explicat Dică. Tehnicianul a mai precizat că mai sunt și alte probleme de lot, dar a spus și de ce Pintilii și Teixeira au rămas la București.

”În afara lui Benzar, accidentat, au mai apărut probleme și cu Momcilovic. Și el s-a accidentat și, probabil, nu-l vom avea două săptămâni, pentru că a făcut o întindere.

În schimb, pe Teixeira și pe Pintilii am optat să-i odihnesc și să-i las acasă, pentru că urmează meciul cu Astra, extrem de important pentru noi, un meci pe care vrem să-l câștigăm”, a mai precizat Dică. 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Internaționalul român s-a accidentat în minutul 19 al partidei din Israel. Fundașul dreapta s-a prăbușit pe gazon și nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit cu Gabriel Enache. Benzar va urma, în următoarea perioadă, un program strict de recuperare, sub comanda kinetoterapeutului echipei Ovidiu Kurti.

Benzar a ajuns la FCSB în luna august a acestui an, de la Viitorul, fiind achiziționat la pachet cu Dragoș Nedelcu. Becali a plătit pentru cei doi suma de 2,7 milioane de euro. Fundașul dreapta de 25 de ani a reușit să se impună încă de la început în primul 11 al lui Dică, fiind titularul de drept de când a ajuns sub comanda tehnicianului de 37 de ani.

Născut la Timișoara, Benzar a fost promovat în prima echipă a Viitorului din cadrul Academiei Hagi în 2010, pe finalul unui sezon în care dobrogenii au reușit promovarea în Liga 2. Benzar a debutat în echipa națională a României în septembrie 2016 și de atunci a devenit titularul postului de fundaș dreapta la prima reprezentativă.

9 meciuri, un gol și o pasă de gol are Benzar pentru FCSB, în toate competițiile

2 milioane de euro este cota de piață a lui Benzar, conform transfermarkt.com.