• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB - Lugano 1-2. Echipa lui Nicolae Dica încheiat cu o înfrângere meciurile din grupele UEFA Europa League. Odată cu insuccesul de pe Arena Națională, trupa roș-albaștră a pierdut și prima poziție în grupa G și va avea parte cu siguranță de un adversar cu greutate în șaisprezecimile competiției. Mai mult, Dică riscă să-l piardă și pe căpitanul Florin Tănase.

Lista de indisponibili din tabăra FCSB-ului îi cuprinde pe Alibec, Benzar și Planic și acestora li s-ar putea adăuga și Florin Tănase. Decarul roș-albaștrilor a ieșit în minutul 61. Căpitanul Florin Tănase a recunoscut că roș-albaștrilor le-a lispsit agresivitatea, dar a pus tunurile și pe centralul partidei. În prima repriză FCSB ar fi trebuit să primească două lovituri de la 11 metri, crede decarul roș-albaștrilor.

"Azi am fost mai mult pe lângă ei, nu am fost agresivi, deşi aşa ar fi trebuit să fim. Cred că şi arbitrajul ne-a dezavantajat. Şi la mine şi la Junior cred că a fost penalti. Asta a fost istoria, ne pare rău, sperăm ca la anul să facem meciuri bune în Europa. Am simţit ceva la spate, sper să nu fie ceva grav", a declarat Tănase la Pro X.

Tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League va avea loc pe 11 decembrie la Nyon. Prima manşă din primăvara europeană se va disputa pe 15 februarie 2018, pentru ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 februarie). Tănase speră ca FCSB să aibă parte de un adversar facil.

"Nimeni nu se mai aştepta să pierdem primul loc, din păcate am făcut-o, acum sper să avem noroc la tragerea la sorţi. Sper să avem un adversar accesibil" a mai precizat căpitanul vicecampioanei.