• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB - Lugano 1-2. FCSB s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League după patru meciuri disputate, însă ultimele două partide au arătat limitele vicecampioanei României. Un egal cu Be'er Sheva şi înfrângerea de azi, cu Lugano, formaţie fără obiectiv, au făcut ca roş-albaştrii să piardă primul loc în grupă. În acest context, Tănase&Co vor avea o misiune mult mai dificilă pentru a ajunge în optimile competiţiei.

Miza locului întâi pentru FCSB era imensă, însă nici jucătorii şi nici staff-ul tehnic nu au părut foarte interesaţi de asta, părând mai preocupaţi de campionat. Pentru tragerea la sorţi a 16-imilor EL, formaţiile vor fi împărţite în două urne: în cea a favoritelor vor intra câştigătoarele de grupe din Europa League şi cele mai bune patru locuri trei din Champions League. În urna outsiderelor vor fi ocupantele locurilor doi din EL şi celelalte patru formaţii venite din Ligă (cele cu punctajul mai slab).

Roş-albaştrii vor intra, aşadar, în urna outsiderelor şi îşi vor găsi adversara printre câştigătoarele de grupă sau printre cele mai bune locuri din Ligă.

Posibile confruntări pentru FCSB, în 16-imile Europa League

Locul 1 din grupele EL: Villarreal, Dinamo Kiev, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiv Moscova, Plzen (nu o poate întâlni pe FCSB, fiind în aceeaşi grupă de EL), Arsenal, Salzburg, Bilbao, Lazio, Zenit.

Echipele venite din Ligă (cele cu punctajul cel mai mare, care vor fi cap de serie): CSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig, Sporting

În acest moment, scenariul ideal pare a avea în vedere o confruntare cu Braga sau Salzburg, însă e greu de spus că reprezentanta României ar pleca cu prima şansă chiar şi în aceste dispute. În principiu, în orice duel FCSB ar avea mari probleme, dublele de evitat cu orice preţ fiind cele cu Arsenal, Atletico Madrid sau Milan.

Tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League va avea loc pe 11 decembrie la Nyon. Prima manşă din primăvara europeană se va disputa pe 15 februarie 2018, pentru ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu (22 februarie).