• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB vizează primul loc în grupa Europa League, însă e de aşteptat să folosească mai mulţi jucători care au evoluat mai puţin, în deplasarea de la Plzen. Miza partidei cu Astra, din etapa a 19-a a Ligii 1, e mult mai importantă pentru Becali.

Confruntarea de joi, din Cehia, e aşteptată cu sufletul la gură de suporterii roş-albaştrilor. Pe lângă dorinţa de a termina pe primul loc în grupă şi a avea un adversar mai accesibil în primăvara europeană, există şi presiunea pusă de Becali pe Dică. După înfrângerea de la Iaşi, patronul i-a criticat pe Teixeira, Nedelcu şi Momcilovic, însă cel mai şifonat a ieşit de departe antrenorul. Acesta a fost criticat pentru faptul că şi-a felicitat jucătorii pentru atitudine, dar şi pentru că nu a ascultat sfaturile. "Ce antrenor eşti tu, bă, dacă spui că ai văzut atitudine cu Iaşi? Eu plătesc milioane să iau bătaie? De acum, faci ce spune patronul!", a tunat Gigi, la Digi Sport Special.

Aşadar, Becali pare că a revenit la "butoane", după o perioadă în care a fost linişte la echipă. Astfel, tactica pentru Plzen a fost stabilită la televizor, urmând ca duelul cu cehii să treacă în subsidiar. Mult mai importantă e confruntarea cu Astra, din week-end, pentru a ţine aproape de liderul CFR. "Eu am vorbit cu Dică să punem jucătorii cei mai buni în teren pentru că ne interesează campionatul. Noi suntem calificaţi acolo (n.r. în Europa League)", a spus Becali.

În consecinţă, staff-ul tehnic va miza pe fotbaliştii mai puţin importanţi, o excepţie în acest sens fiind Alibec. Atacantul a fost monitorizat la partida cu Be'er Sheva şi e de aşteptat să fie urmărit din nou de scouteri. Becali vrea să îl vândă neapărat pe fotbalist, mai ales că atitudinea avută de acesta în ultimele luni a lăsat de dorit. Ca atare, e de aşteptat ca el să conducă atacul, chiar dacă în ultima partidă de campionat a fost protejat, după o mică accidentare suferită la antrenamente. Starea lui pare în acest moment mai bună şi se aşteaptă să fie recuperat în timp util până joi.

Primeşte Golofca şanse?

Dacă este să ne raportăm la declaraţiile patronului, Cătălin Golofca va avea şansa relansării carierei în meciul cu Viktoria Plzen. Becali a promis că, în funcţie de rezultatul partidei cu cehii, va lua o decizie în ceea ce îl priveşte.

Trimis la echipa a doua, inclusiv în week-end, fostul mijlocaş al Botoşaniului părea să fi ajuns la capătul răbdării. S-a vorbit deja în repetate rânduri că fotbalistul de 27 de ani i-a contactat deja pe oficialii fostului său club, FC Botoşani, cărora le-a cerut să îl transfere în pauza de iarnă. Totuşi, mijlocaşul ar putea avea o şansă nesperată de a rămâne sub comanda lui Dică. Tehnicianul vrea să îi dea o nouă şansă cu Plzen. Iar Gigi pare să îşi fi dat acordul, ba mai mult, a supralicitat.

"Am vorbit cu Dică de Golofca. El mi-a zis că are de gând să joace cu el la Plzen. Dacă vom câştiga meciul cu cehii, cu Golofca în teren, şi-a scos banii. Rămâne la Steaua şi nu mai am nicio intenţie să îl dau", a spus Becali, la Digi Sport Special.

Roş-albaştrii au achiziţionat 40% din drepturile federative ale jucătorului în schimbul a 400.000 de euro, în luna august, dar Golofca nu a reuşit să se impună. Pe lângă o concurenţă puternică, fotbalistul plăteşte şi din cauza vieţii extrasportive, care l-a determinat pe Dică să-l excludă din lot şi să-l trimită la echipa a doua, care evoluează în liga a treia.

Pintilii şi Budescu, menajaţi

În rest, foarte probabil ca Pintilii să fie menajat, având în vedere vârsta sa şi faptul că nu poate duce câte două partide în fiecare săptămână. În aceeaşi situaţie se află şi Teixeira, care a evoluat 75 de minute la Iaşi şi a părut extrem de obosit.

Budescu, care a fost titular în ambele meciuri ale naţionalei, înainte de a fi integralist în Moldova, în duelul cu echipa lui Stoican, va fi şi el cel mai probabil menajat.

 Clasament grupa G

Viktoria Plzen - FCSB se joacă joi, de la ora 20:00. Partida poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT