• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Viitorul şi-a compromis în mare măsură şansele de calificare în grupele Europa League, după ce a pierdut meciul tur cu Salzburg, disputat pe teren propriu, scor 1-3. Managerul tehnic al campioanei României, Gică Hagi, a recunoscut superioritatea adversarilor şi crede că, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, austriecii vor merge mai departe.

"Am făcut greşeli inexplicabile. E greu de explicat ce s-a întâmplat, pentru că am pregătit bine meciul. Din păcate, jucătorii au fost timoraţi, au avut picioarele îngheţate. Au fost mai buni decât noi din toate punctele de vedere, trebuie să recunoaştem. Cei de la Salzburg au fost mult mai rapizi decât noi pe tranziţie. Au fost mult mai rapizi, mult mai puternici. Stăteam prost în teren şi acele greşeli ne-au costat.

A fost un meci deschis, cu ocazii multe şi puteam să mai marcăm. Adversarii au fost mult mai iuţi decât noi, mai simpli în joc. Ne-au depăşit la ritm, la intensitate, au gândit mai bine, s-au mişcat mai bine, au fost mai rapizi. Cel puţin în prima repriză, lucrurile nu mi-au plăcut deloc", a declarat Hagi, al finalul partidei de la Ovidiu.

"La Salzburg mergem să ne prezentăm ca lumea. Trebuie să mergem acolo să jucăm, nu are rost să ne gândim la altceva. Ne gândim doar la o prestaţie bună. Cred că e jucată calificarea, la ce s-a văzut azi pe teren", a adăugat fostul căpitan al naţionalei României.

Viitorul nu a mai câştigat de aproape o lună, de la meciul tur cu APOEL, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, iar golul marcat de George Ţucudean în poarta austriecilor a fost primul al constănţenilor după mai mult de 500 de minute.

"Trebuie să mergem înainte şi să schimbăm multe lucruri, şi personal, şi colectiv. Dacă nu, o să avem probleme mari. Vom analiza şi vom vedea. Nu e bine, nu mai arătăm cum eram înainte. Suntem într-un moment foarte greu, sper să ieşim din el", a precizat Hagi.