• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB este deja calificată în primăvara Europa League, iar Nicolae Dică a ales o formulă inedită pentru duelul cu Viktoria Plzen, din Cehia.

Impus în echipă în repetate rânduri de Gigi Becali, Andrei Vlad a fost titularizat de Dică la Plzen. Astfel, portarul venit de la Craiova a debutat în cupele europene, la vârsta de 18 ani.

Până acum, Vlad, care este văzut drept înlocuitorul ideal al lui Niță, a bifat un singur meci în Liga 1, de când a ajuns la FCSB. El a fost titular în meciul pierdut de roș-albaștri cu Viitorul (0-1), din luna septembrie.

Andrei Vlad a mai jucat și în Cupa României. A apărat poarta celor de la FCSB, la Cluj, cu Sănătatea, în victoria la scor a echipei lui Dică, 6-1.

"Nu vrea Dică, dar el vă poate spune că eu am insistat, am vrut să-l impun portar titular. Dar Dică nu vrea şi nu trec peste el. Vlad e un copil căruia îi dau 10.000 pe lună. Nu vreau să vadă copilul că e pe lista neagră", a declarat Becali, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Fotbal Club".

Andrei Vlad a devenit cel mai tânăr portar din istoria clubului în grupele unei competiții europene, la 18 ani, 7 luni și 8 zile. El l-a depășit pe Valentin Cojocaru, care a evoluat pentru Steaua la vârsta de 19 ani, 10 luni și 20 de zile, într-un meci pierdut cu 0-3 în fața lui Rosenborg.

400.000 de euro a plătit FCSB pentru Andrei Vlad, în această vară