• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică a făcut schimbări majore în lotul FCSB pe care l-a deplasat pentru meciul cu Viktoria Plzen din cadrul grupei G a Europa League. Pe lângă Momcilovic, din lotul deplasat de Dică în Cehia nu fac parte Mihai Pintilii și Filipe Teixeira, menajați de antrenor, și Romario Benzar, nerefăcut după accidentare. În schimb, în lotul de 18, și-au făcut loc William De Amorim și Cătălin Golofca.

Tehnicianul spune că la FCSB trebuie să evolueze și fotbaliști care au prins mai puține minute până în prezent. ”Consider că e important să joace cu Plzen și cei care au evoluat mai puțin în ultima perioadă, e nevoie și de jucători proaspeți, mai ales că mai sunt meciuri importante”, a spus Nicolae Dică în conferința de presă susținută cu o zi înainte de meciul din Europa League. Golofca și De Amorim au prins lotul echipei mari după ce au trecut recent pe la echipa secundă, acolo unde au fost trimiși de Nicolae Dică să evolueze în liga a III-a.

În acest moment, echipa antrenată de Nicolae Dică, este pe primul loc în grupa G, cu 10 puncte după 4 meciuri, fiind deja calificată în primăvara europeană. De cealaltă parte, cehii se află pe locul doi cu 6 puncte, fiind urmați de Hapoel Be'er Sheva, cu 4 puncte, și Lugano, cu 3 puncte. Tehnicianul spune că echipa nu trebuie să sufere două înfrângeri consecutive.

”Presiune la Steaua există întodeauna, trebuie să câștigăm mereu. Dacă vom pierde cu Plzen, nu este bine pentru un club ca Steaua să aibă două înfrângeri consecutive. Dacă nu vom scoate un rezultat bun, vom merge înainte, vom avea meciul de campionat și vom încerca să îndreptăm lucrurile”, a mai adăugat tehnicianul.

Tehnicianul a ales ca fotbaliștii care nu au făcut deplasarea în Cehia să meargă să evolueze în Liga a treia pentru echipa secundă. ”Jucătorii care nu reușesc să prindă locul de 18 am decis să meargă la echipa a doua. Acum a venit momentul ca ei să fie în lot pentru acest meci și dacă va fi cazul trebuie să dea totul. E mult mai bine pentru ei să joace, chiar și la Liga 3, decât să se antreneze și să nu joace deloc”, a mai spus tehnicianul roș-albaștrilor.

Cum ar putea arăta FCSB cu Viktoria Plzen:

Niță - Enache, Planic, Bălașa, Morais - Popescu, Filip - Golofca, Tănase, Coman - Alibec

Partida dintre Viktoria Plzen și FCSB se va disputa joi, 23 noiembrie, de la ora 20:00, și va putea fi urmărită în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.