• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Comisia de Disciplină, Etică și Control a UEFA a confirmat că clubul Manchester United a fost sancționat, după ce a încălcat regulile anti-doping, la finala Europa League, de la Stockholm, pe care a câștigat-o cu 2-0 în fața lui Ajax.

10.000 de euro a fost amenda pe care clubul a primit-o pentru încălcarea mai multor articole din regulament. ”Echipele sunt responsabile să se asigure că jucătorii aleși de corpul de control doping se prezintă pentru teste imediat după încheierea meciului. Acest lucru se întâmplă chiar și atunci când asistenții sunt numiți de UEFA”, se arată în motivarea deciziei.

Pe lângă amenda primită de club, jucătorii care trebuiau să se supună controlului anti-doping, Phil Jones și Daley Blind au fost sancționați cu câte 5.000 de euro fiecare. Mai mult decât atât, primul dintre ei a primit și o suspendare de două meciuri în competițiile organizate de UEFA.

Jucătorul Philip Jones a fost acuzat de insultarea și utilizarea unui limbaj agresiv la adresa ofițerului care se ocupa de controlul doping (încălcarea Art. 15 (1) din Regulamentul Disciplinar al UEFA) și, de asemenea, de lipsă de cooperare și respect față de procedura de control doping (Art. 6.05 din Regulamentul Anti-Doping)”, se arată în motivarea deciziei în cazul lui Jones.

Acesta urmează astfel să rateze Super Cupa Europei, care va avea loc pe 8 august la Skopje și în care Manchester United o va întâlni pe Real Madrid, precum și primul meci al echipei lui Jose Mourinho din faza grupelor din noul sezon al UEFA Champions League.

Jucătorul Daley Blind a fost acuzat pentru încălcarea Art. 6.05 (a) din Regulamentul Anti-Doping al UEFA, care prevede că fiecare jucător ales să se supună controlului doping este responsabil să se prezinte imediat la centrul de control”, au precizat cei de la UEFA și în cazul olandezului.

Atât Phil Jones, cât și Daley Blind s-au aflat în lotul de 18 jucători la finala pe care United a câștigat-o cu 2-0 în fața lui Ajax, datorită golurilor lui Paul Pogba și Henrikh Mkhtaryan. Datorită acelei victorii, echipa lui Jose Mourinho și-a asigurat calificarea în noul sezon din UEFA Champions League.

Daley Blind a jucat toate cele 90 de minute ale partidei disputate la Stockholm, în timp ce Phil Jones a fost rezervă neutilizată.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT