• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CS U Craiova a fost eliminată din Europa League, după ce a pierdut şi returul cu AC Milan, scor 0-2, pe San Siro, însă căpitanul oltenilor, Alexandru Băluţă, i-a impresionat din nou pe italieni.

La fel ca în meciul tur, pierdut la limită la Severin, scor 0-1, mijlocaşul de 23 de ani a primit cea mai mare notă în Gazzetta dello Sport - 6,5.

Mai mult decât atât, jurnaliştii italieni au preluat comparaţia făcută de antrenorul Craiovei, Devis Mangia, şi au scris că Băluţă aminteşte de belgianul Dries Mertens, cel care a terminat pe locul 2 în clasamentul golgheterilor în ultimul sezon din Serie A TIM.

"Mertens român e o plăcere pentru ochi şi pentru spirit", a scris cunoscutul cotidian italian, care a mai remarcat faptul că "decarul" oltenilor munceşte enorm pentru "a elibera spaţii ca fals 9" şi a scris că pasa pentru Alexandru Mitriţă, din care s-a născut cea mai mare ocazie a Craiovei pe San Siro, a fost ceva cu adevărat special.

"Pe Mitriță nu m-am supărat. Aș fi vrut să înscrie. M-ar fi făcut și pe mine mare dacă ar fi înscris", a spus Băluţă, la finalul partidei de la Milano.

În ciuda ratării uriaşe, din situaţie de singur cu portarul, Mitriţă nu a fost considerat cel mai slab jucător al oaspeţilor. Potrivit Gazzettei dello Sport, acesta a fost Alexandru Mateiu, notat cu 5.

De cealaltă parte, puştiul Patrick Cutrone, autorul golului 2, a primit nota 7, fiind considerat cel mai bun om al echipei lui Vincenzo Montella.