• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Oltenii l-au transferat în această vară pe Alexandru Mitriță, jucător care în sezonul 2016 - 2017 a evoluat în Serie A TIM. În vârstă de 22 de ani, acesta a evoluat contra celor de la AC Milan în meciul de pe San Siro, pierdut de Pescara cu scorul de 0-1. Mijlocașul român a jucat timp de 77 de minute, având o evoluție apreciată. În retur, Mitriță a fost doar rezervă, nefiind utilizat niciun minut de antrenorul său.

Mitriță este arma secretă a oltenilor în partida din această seară cu AC Milan. Mijlocașul ofensiv va debuta contra italienilor în meciul care se va disputa la Severin, de la ora 21:00.

”Nu mă așteptam să debutez așa devreme, e o bucurie enormă să debutez cu Milan, la echipa mea de suflet. Sunt o echipă extrem de valoroasă, au jucători de talie mondială, mai ales acum.

S-au întărit cu jucători foarte buni. Ne gândim să facem o figură foarte frumoasă, să dăm totul”, a declarat Mitriță înaintea meciului.

Mitriță poate evolua în spatele vârfului, dar și pe partea stângă și dreaptă a atacului, poziții pe care evolua și Andrei Ivan, jucător vândut pentru 4 milioane de euro (un milion bonus), în Rusia.

Mitriță a fost împrumutat pentru un an de zile de către Pescara. Echipa din Bănie are opțiune de cumpărare în valoare de 700.000 de euro.

Născut la Craiova, Mitriță a ajuns la Academia de Fotbal a lui Gică Hagi în 2012 și a fost împrumutat pentru jumătate de sezon la FCSB, unde a evoluat în UEFA Youth League, revenind ulterior la Viitorul. 51 de meciuri, 7 goluri și 9 pase de gol are Mitriță pentru Viitorul.

37 de meciuri, două goluri și 6 pase de gol are Mitriță pentru Pescara.

600.000 de euro este cota de piață a lui Mitriță, conform transfermarkt.com.

Partida dintre Craiova și Milan se va disputa în această seară, de la ora 21:00, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. Meciul va putea fi urmărit în format live text și video pe digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT